Turkuvaz Medya Grubunun 1.3 milyar dolara ABD'li gruba satışı gündemde.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ın Halk ve Vakıfbank'ın da aralarında bulunduğu kamu bankalarının katılımı ile kredilendirmek için havuz oluşturulduğu bilgisi satış sırasında medyada ayrıntıları ile yer almıştı.

Kalyon İnşaat'ın bu kredilendirmeler sonrasında, ATV - Sabah'ı bünyesinde barındıran Turkuvaz Medya Grubu'nun 3 kamu bankasına olan günü geçmiş 250 milyon TL borcunu kapatacağı belirtilmişti.

ATV -Sabah medya grubunun kamu bankalarına olan borçlarının ödenmediği ve borcun 250 milyon TL'lik dilim de dahil olmak üzere döviz bazında 350 milyon dolara ulaştığı belirtiliyor.

ABD'Lİ GRUBA SATIŞ GÜNDEMDE

Turkuvaz Medya Grubu'nun kamu bankalarına olan borçlarının ödenmemesi üzerine, grubu bu kez Türkiye'ye girmeye çalışan bir gruba satılmaya çalışıldığı konuşuluyor. 

Konuşulanlara göre, ABD'li grubun da buna sıcak baktığı ve Türkiye'de yapacağı işlerin karşılığında bu yayın kuruluşlarını almaya yatkın olduğu belirtiliyor. Satış için konuşulan rakam ise 1.3 milyar dolar.

ATV-SABAH ELDEN ELE GEÇTİ VE HEP İKTİDARIN SESİ OLDU

Dinç Bilgin'den borçları karşılığı el konulan ardından Ciner Grubuna geçen sonra da TMSF tarafından el konulup yeniden satışa çıkarılan ve uzunca bir süre Çalık Grubunda kalan ATV ve Sabah gazetesi, Çalık'ın medyadan çekilmek istemesi üzerine Kalyon İnşaat'a satılmıştı.

22 Nisan 2008'de 1.1 milyar dolara alan Çalık Grubu, ATV ve Sabah Grubunu 20 Aralık 2013'te satışı gerçekleşmişti.

Medya grubuna bu satış döneminde Rupert Murdoch’un sahibi olduğu News Corp ve Turner Grubu (Time Warner) grubu talip olmuş, ancak satış hükümete yakınlığı ile bilinen Kalyon İnşaat'a gerçekleşmişti.

Kaynak: Rota