Kahvaltı ve 5 çayının vazgeçilmez lezzetlerinden olan krep, bazı yörelerde akıtma olarak da adlandırılıyor. Günün her saati tercih edilebilen krep, tatlı veya tuzlu olarak da tüketilebiliyor. Sadece Türkiye'de değil tüm dünyada pratik olması sebebiyle sıkça tüketiliyor. Un, süt ve yumurta ile kolayca hazırlanan hamurun pürüzsüz olması için birkaç detaya dikkat edilmesinde fayda var. Kurtarıcı bir bilgide ilave edelim, eğer krepleriniz çok kalın olursa bir miktar süt ekleyerek inceltebilirsiniz. 

Siz de oldukça pratik olan bu krep tarifini kullanarak nefis ve hızlı atıştırmalıklar hazırlayabilir, sofralarınızı bir şölene dönüştürebilirsiniz.

Gerekli Malzemeler:

2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı su

1 yemek kaşığı sıvı yağ
6 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz

Krep nasıl yapılır? Yapılış aşamaları; 

Sütü ve suyu derin kaba alın. Üzerin un dışında diğer malzemeleri ekleyip yavaşça çırpın.  Kıvam almaya başlayınca unu da yavaş yavaş ekleyerek homojen bir kıvama gelene kadar karıştırın. Ardından birkaç dakika dinlenmesi için kenara alın biraz bekletin. 

Tavaya ocağa alın yağlayın ve ocakta kızmasını bekleyin. Daha sonra dinlenen krep hamurunuzdan bir kepçe alıp tavaya yayın. Kreplerin her iki tarafını orta ateşte pişirin. Hamur bitene kadar da aynı işlemi uygulayın. Mutfağınızın yıldızı siz olun :) 

Afiyet Olsun...