7K Bilişim Teknolojileri Genel Müdürü Mehmet KUL ile 7K Bilişimin yerel yönetimlere büyük kolaylık getiren Elektronik Kent Yönetim Sistemleri’ni (EKYS) i konuştuk. 

 Şirket yurt içi şubeleşme strateji doğrultusunda İstanbul Bölge Müdürlüğünü faaliyete geçirdi. Ürün ve hizmet kalitesini ulusal ve uluslararası kalite sistemlerine göre geliştiren şirket, AR-GE’ ye büyük önem veriyor. Yeni ürünler geliştirip pazara sunan şirketin son ürünleri ‘’Elektronik Doğalgaz Yönetim Sistemi (EDYS) ve Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) sektörde büyük bir boşluğu kapatmış oldu.

 

Geçtiğimiz dönemler de Akıllı Kent Yönetim Sistemi Ödülünü alan 7K Bilişim Teknolojileri son olarak; HATSU (Hatay su ve kanalizasyon işleri),  KASKİ (Kahramanmaraş su ve kanalizasyon işleri), VASKİ (Van su ve kanalizasyon işleri), MARSU (Mardin su ve kanalizasyon işleri), MASKİ (Malatya su ve kanalizasyon işleri), DİSKİ (Diyarbakır su ve kanalizasyon işleri), İNGAZ(Bursa İnegöl gaz idaresi) ve Onikişubat Belediyesi, Elektronik Yönetim Sistemlerini sıfırdan oluşturdu. 

Ürünlerimiz; HATSU (Hatay su ve kanalizasyon işleri), KASKİ (Kahramanmaraş su ve kanalizasyon işleri), VASKİ (Van su ve kanalizasyon işleri), MARSU (Mardin su ve kanalizasyon işleri), MASKİ (Malatya su ve kanalizasyon işleri), DİSKİ (Diyarbakır su ve kanalizasyon işleri), İNGAZ (Bursa İnegöl gaz idaresi), Kahraman Maraş Belediyesi, Adana Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat Belediyesi, Kırıkhan Belediyesi, Silvan Belediyesi, Edremit belediyesi, Mehmetli Belediyesi, Hani Belediyesi, Karapınar Belediyesi, DSİ Genel Müdürlüğü ve T.C. Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı’nın tamında ve bazı bölümlerinde kullanılıyor. 


Elektronik Kent Yönetim Sistemleri’ni (EKYS) hakkında bilgi verir misiniz? 

EKYS, yerel yönetimlere kanun ve mevzuatlar ile verilmiş yetki ve görevlerin yerine getirilmesi esnasında yapılan tüm işlemlerin yürütülmesini kolaylaştırmak amacıyla çağımızın teknolojisiolan internet ortamında geliştirilmiş entegre, web tabanlı, zaman ve ortamdan bağımsız yazılım uygulamalarının bir bütünüdür. 

EKYS, kent yaşamının arkasında aklınıza gelebilecek her alanda kullanılabilen bir ürün. Belediye bünyesindeki iş ve bilgi işlemleri, imar, muhasebe, vergi, zabıta, yol, çevre temizlik, aklınıza gelebilecek bütün departmanların çalışmalarını kağıda kaleme dokunmadan çalışmalarını manyetik ortamda sürdürebileceği entegre bir yazılımdan bahsediyoruz. Genel altyapı bilgileri, su, kanalizasyon, doğalgaz,  elektrik, fiber network gibi tüm bilgiler, bu sistem üzerinde entegre çalışabiliyor. Yerüstü objeler dediğimiz binalar, yollar, sokaklar, caddeler ve diğer nesneler gibi insan ilişkileriyle birlikte insanlarla ilişkilendirerek oluşturulan bir sistem. 

Emniyette ise GBT sorgulaması, araç takip sitemleri, yönlendirme, rot tayini, suç analizi ve su haritasına kadar kullanılan bir ürün. Valilikler ise bu ürünü kırsal kesimdeki yatırımları, kendi içindeki sosyal projelerin takiplerigibi alanlarda kullanabilir. Bakanlıklarda ise taşra ve  merkez yapılanmasındaki yazışmalar, muhasebe, Personel ve insan kaynakları departmanlarında da yürütülebilen bir sistemdir.

 

7K Bilişim’i diğer kurumlardan ayıran özellikler nelerdir?

Sektörümüzde faaliyet gösteren şirketlerin çoğu desktop ürünler kullanıyorlar. Biz ise mobil uygulamalarda da kullanılan bulut teknolojisinin kullanıldığı bağımsız çok katmanlı bir yapı oluştuk. Bu ürünümüz, mevcut sisteme kolay bir şekildeentegre ediliyor.

Hedefleriniz nelerdir?

Orta ölçekli 250- 300 bin nüfuslu bir ilimizin kent bilgi sistemleri yönetim bilgi sistemleri bundan beş altı yıl önce milyon dolarlarla satılıyor, kaynaklarımız yurt dışına gidiyordu. Bu gün aynı yapıları 100-200 bin liraya bizler kurabiliyoruz. Böylece ithalatın önüne geçiyoruz.

Bu konuda da 7K Bilişim olarak öncülük yapıyoruz. Hedefine de bu amaçla ulaştığımızdüşünüyoruz Ülkemizde artık bilişimden para kazanan bir yapıya götürmeyi kendimize hedef edindik. 

“TÜRKİYE’DE YAZILIM İTHALATININ ÖNÜNE GEÇMEK VE İHRACATI OLAN BİR SEKTÖR HALİNE GETİRMEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ. HAZIRLAMIŞ OLDUĞUMUZ YAZILIM KÜTÜPHANESİNİN,  EĞİTİM KURUMLARI İLE ÜCRETSİZ PAYLAŞILMASI İÇİN ELİMİZDEN GELEN MADDİ VE MANEVİ DESTEĞİ SÜRDÜRÜYORUZ”



www.
7kbilisim.com.tr

0 322 456 30 27