İş adamı Ahmet Öztürk, Ankara inşaat sektörünün önemli isimleri arasında yer alıyor. Ankara’ da hayata geçirdiği başarılı konut ve iş merkezi projeleri ile sektörde takdir toplayan Öztürk, sadece iş hayatındaki başarıları ile değil, sosyal sorumluluk kapsamında yaptığı çalışmalarla da örnek oluyor.

Bu zamana dek sosyal sorumluluk kapsamında birçok proje içerisinde yer alan Öztürk’ şimdi de İşitme Engelli sporcular için kollarını sıvadı. İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığına aday olan Ahmet Öztürk planladığı projeler ile işitme engelli sporcuların sesi olacak.

İş ve sosyal hayatının başarılarla dolu olan Ahmet Öztürk ‘ün adaylığını açıklaması İşitme Engelliler Spor Federasyonu üyeleri tarafından sevinçle karşılandı. İşitme engellilerin dile getirilemeyen hatta fark edilemeyen birçok sorununa Öztürk’ ün başkanlığın çözüm geleceğine güvenen birçok isim Ahmet Öztürk’ ün yanında yer alarak Öztürk’e destek verdi.

"İŞİTME ENGELLİLER SOSYALLEŞECEK"

İşitme engelli bir babanın oğlu olan ve işitme engellilerin sosyal hayatta karşılaştığı problemlere hâkim olan Öztürk " İşitme engelliler sosyalleşecek"diyerek onların hizmetine talip olduğunu belirtti.Ahmet Öztürk;

“Her engelli vatandaş gibi işitme engeliler de günlük yaşamda büyük sıkıntılarla karşılaşıyor. Ne yazık ki kendilerini toplumdan soyutlayıp, evine kapananlar oldukça fazla. Babamın işitme engelli olması nedeniyle bu zorlukları birebir yaşadım. Bu nedenle hep aklımda işitme engelli kardeşlerim için ne yapabilirim, onları nasıl mutlu edebilirim soruları vardı” dedi.

Türkiye’ de 8 bin işitme engelli sporcu olduğunu belirten Ahmet Öztürk, öncelikli hedefinin sporcu sayısını arttırmak olduğunu bunun yanında da sporcuların tesis ve kamp desteği sağlamaya yönelik projeleri geliştireceğini ifade etti.