Türkiye’de 2004 yılında Elektronik İmza Kanunu’yla kullanılmaya başlanan e-imzaya olan ilgi son yıllarda artış gösterdi.Elektronik İmza başta olmak üzere sağladığı çözümlerle sektörde ön planda olan e-imzaTR Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç ile sektörü ve şirketi konuştuk

 

Orhan Bey; e-imzaTR’yi tanıyabilir miyiz?

Şirketimizi Kasım 2011 tarihinde kurduk. 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu kapsamında yetkili Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcı (ESHS) olarak hizmet vermek üzere güvenli elektronik imza, nitelikli elektronik sertifika hizmetlerini vermek amacıyla kurulduk. Ayrıca elektronik imza, elektronik sertifikalar alanında yazılım ve geliştirme faaliyetleri ve e-imza entegrasyon çalışmaları da yürütülmekteyiz. Yani elektronik imzaya geçmek isteyen kurum ve kuruluşlara danışmanlık, yazılım çözümleri hizmelterini sunmaktayız. Şuan Ankara merkez binamızda eksiksiz bir şekilde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz, yakın zamanda da temsilcilikler kanalı ile tüm Türkiye’de yerinde hizmet vermeye başlayacağız.
 

e-imza en çok nerelerde kullanılıyor?

 E-imza kullanıcıları bir hafta içerisinde en çok MERSİS, EKAP, UYAP gibi kamu projelerinde işlem yapıyor. Araştırmanın sonuçlarına göre e-imzanın kamu projelerindeki kullanım oranı %53. Bu oranı %49 ile Turkiye.gov.tr üzerinden e-imza ile gerçekleştirilen e-Devlet uygulamaları takip ediyor. Bankacılık işlemleri ise %14 ile bu alanda üçüncü sırada yer alıyor. 

 ‘’% 100 Milli Alt Yapı Kullanıyoruz’’

   e-imzaTR olarak vermiş olduğumuz hizmetler için yerli yazılmları tercih etmekteyiz. Bu nedenle bildiğimiz güvendiğimiz bir kurum olan Tübitak’ı tercih etdiyoruz. 



e-imzanın iş dünyasındaki rolü nedir?

 İş dünyasında e-imza bankacılık işlemleri ve farklı firmalar ile yapılan anlaşma ve sözleşmelerde ön plana çıkıyor. Hesap mutabakatları bu noktada üçüncü sırada yer alıyor. Firmalar e-imzaya devlet kurumları kadar hızlı geçiş yapamadı ancak e-imzanın avantajlarını gördükçe arayı hızla kapatıyorlar.

 

‘’ kesintisiz hizmet veriyoruz’’

 

Elektronik imzayı ile saatlerce sıra beklediğiniz, mesai bittiğinde yarına ertelediğiniz işlemlerinizi artık saat sınırlaması ve mekan sınırlaması olamaksızın elektronik ortamda yapabiliyorsunuz. Bu durum hizmetlerin kesintisiz olarak, 7/24 devamlılığını gerektiriyor. e-imzaTR olarak müşterilerimize bu hizmetleri kaliteli ve sürekli olarak verebilmek için alt yapı yatırımları yapıyoruz ve yedekli çalışan sistemler kuruyoruz. Hali hazırda gerçek sistemlerimizin haricinde herhangi bir felaket durumunda müşterilerimize hizmet verecek ‘’felaket kurtarma merkezi’’ gibi başka sistemler kuruyoruz. 

Müşterilerimizin hiç bir şekilde mağdur olmaması adına tereddüte düştükleri anda elektronik imzalarını iptal etmeleri için 7/24 hizmet veren personellerimiz ile müşterimizi bu anlamda da koruyoruz. Örnek veriyorum gece 03:00 elektronik imzanızın çalındığından , bigilerinin başkasının eline geçtiğinden şüphe ettiniz anında bizimle iptal hattımızdan iletişime geçerek sertifikanızı iptal ettirebilirsiniz.



e-imza kullanmaya teşvik amaçlı meslek gruplarına kampanyalar düzenlemekteyiz. Hali hazırda doktorlarımıza, eczacılarımıza ve mali müşavirlere çok cazip fiyatlar ile elektronik imza sağlıyoruz.
 

Satış sonrası destek veriyor mu sunuz?
 

Elektronik imza kullanımını yaygınlaştırmak ve müşterilerimizin ihtiyaçlarını çözmek adına ücretsiz imzalama ve damgalama yazılımları sunuyoruz. Ayrıca satış sonrasında Teknik Destek ve Kurulum hizmetlerimizi ücretsiz olarak veriyoruz. Müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutan bir firma olarak bunların yapılması gerektiğine inanıyoruz. 





Orhan Bey, e-imzaya başvuru kolay mı? 

E-imzaTR olarak elektronik imzayı yaygınlaştırmak adına ülkemizin güvenilir ve büyük kurumları ile projeler yürütüyoruz.  PTT ile bu anlamda başlattığımız proje sayesinde PTT şubelerinin olduğu her yerde vatandaşlarımız elektronik imza ile buluşabilecek ve prosedürler ortadan kalkmış olacak .


  


www.e-imzatr.com

0312 242 01 11