Uzun yıllar sektördeki bilgi ve birikimin temelleriyle 2011 yılında çalışmalarına başlayan PRJ Mühendislik, proje ve kentsel dönüşüm kapsamında bugüne kadar çok sayıda projeyi hayata geçirdi. PRJ Mühendislik Genel Müdürü Ahmet Özdil ile kentsel dönüşüm sürecini ve şirketin hizmet alanlarını konuştuk.


Riskli yapı tespit dosyalarının incelenmesi bakanlıktan belediyelere geçişinde uzun ve sıkıntılı bir dönem yaşandı. Ne yazık ki buna belediyelerin teknik personel ve alt yapı eksikleri de eklenince süreç sancılı bir hal aldı. Yerel yönetimlerin gerekli müdahale ve çözümleri sonucunda şu anda hızlı ve sorunsuz bir şekilde dosya incelemeleri ve onay süreçleri devam edilmektedir.



PRJ Mühendislik hakkında bilgi alabilir miyiz?

PRJ Mühendislik, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun uyarınca riskli yapı tespit lisans belgesini 04.10.2012 tarihinde almış bulunmaktadır. Türkiye genelinde lisans alan ilk beş firmadan biri olarak firmamız kamu ve özel sektörden olmak üzere yüzlerce binanın deprem risk tespitini yaptı ve yapmaya devam etmektedir. Bu hak verildiği ilk andan itibaren insanlara hizmet veren öncü firmadır.


Teknik kadrosuyla, karşılaşılan birçok olumsuzlukların üstesinden gelip, çözüme ulaştırma konusunda profesyonel bir çalışma yapmaktadır. İstanbul genelinde 600’ü aşkın riskli bina inceleyip, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve belediyeler de dosyaları onaylatmıştır. Ayrıca Türkiye genelinde yapılan kamu ihalelerinde yer almış olup birçok ihaleyi kazanarak başarıyla sonuçlandırmıştır.


PRJ Mühendislik hangi alanlar da çalışıyor?

Vatandaşın yanında olan,  kanun ve yürütmelilere riayet eden bir firma olarak hizmetlerimize devam ediyoruz. Günümüzde  betonarme, çelik, ahşap ve prefabrik yapı statik projesinde çalışmalarına devam eden PRJ Mühendislik vatandaşın veya kurumların mağdur olmaması için titizlikle çalışıyor.


Bunun Türkiye’nin her bölgesinde özel sektörde ve kamu ihalelilere girerek ya da vatandaşların başvuruları üzerine mevcut binaların kontrolü, güçlendirme çalışmaları, kentsel dönüşüm danışmanlığı gibi çalışmalar gerçekleştiriyoruz.

Yeni yapılarda da bütün proje dallarında yer alıyoruz.  Bir binanın yapılması için gerekli olan mimari çizim statik projelendirme zemin etüdü,  mekanik ve elektrik projeleri gibi tüm proje kapsamında özel sektöre, kamu ve kişilere bütün hizmetleri sağlayabiliyoruz.  Bugüne kadar iki milyon metrekare proje hazırladık. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM

YERİNDE DÖNÜŞÜM

·         Belirlenmiş bir bölgede yeşil alan, alt yapı, yol, modern, sağlıklı ve sağlam yapıların inşa edilmesidir.

·         Bölgede yaşayan insanları ve tüm yapıları kapsamaktadır.

·         Kendine özgü farklı imar planları uygulanabilmektedir: okullar, sağlık ocakları, spor alanları ve parklar.

 

·         Devletin belirlediği avantajlar ve olanaklar kullanılır.

 

·         Kentsel dönüşüm bölgesindeki çoğunluk ile hareket edilir.

 

·         Devletin verdiği karara göre; ada bazlı veya birkaç parselde bulunan yapı sahiplerinin belirlediği firma ya da devletin belirlediği firmalar tarafından yapılır.

 

·         İstenilen inşaat firmasını seçemeyebiliriz.

 

·         Uzun çalışmalar sonucu ortaya çıkan planlı ve programlı çalışmalar olduğundan bölgede yaşayan halk projelere çok fazla müdahale edemez

 

·         Uzun bir süreç gereklidir.

 

·         Yapımı daha zordur.



·         Mevcut riskli yapının yıkılarak yerine yeni imar ve deprem mevzuatına uygun modern sağlıklı, sağlam yapıların inşa edilmesidir.

·         Eski, depreme dayanıksız, ekonomik ömrünü tamamlamış yapıyı ve mülk sahibini kapsamaktadır.

 

·         Mevcut imar durumuna göre yapı tasarımı yapılır.

 

·         Yerinde dönüşüm kapsamına giren yapının yeniden inşası sırasında tüm belediye harçları, noter harçları, vergi muafiyetlerinden yararlanabilinir.

 

·         Mülk sahipleri ile kiracılar 18 ay boyunca 300-650 (geri ödemesiz) yerinde dönüşüm kira yardımı alabilir.

 

           Maddi durumu yetersiz olan mülk sahipleri devlet tarafından uygun kredilerle desteklenmektedir.

Mevcut daireniz veya işyeriniz üzerinden değerlendirilir ve bir daire için 100.000 TL kredi kullanılabilir. Konut kredilerinden %4 daha düşük faiz oranları ile yararlanılır.  

 

·         Yapıdaki 1 kişinin yerinde dönüşüme başvuruda bulunması yeterlidir.

 

          Yapının yeniden inşaatı ve tüm kararlar için yapıdaki 2/3 çoğunluk yeterlidir.

 

·         İstediğimiz müteahhidi seçebiliriz.

·         Daha kısa sürede yapılır.

·         Yapımı daha kolaydır.

·         Yerinde dönüşüm imarlı bölgelerde geçerlidir.


 

HEDEFİMİZ KURUMUMUZU ZİRVEYE TAŞIMAK

Prj Mühendislik  müşteri ihtiyaç ve beklentisini eksiksiz karşılamak, müşterilerini memnun etmek, müşterilerimizin isteklerine göre zamanında proje  gerçekleştirmek ve çalışanlarının katılımını sağlamak için; Kalite sistemi, Bilgi birikimi, Gelişmiş üretim teknolojileri ile değişen sektör koşullarına cevap verecek şekilde donanıp sürekli kendini geliştirmeyi hedefliyor. Çevre ve topluma karşı sorumluluklarının bilincinde hareket etmek Prj Mühendisliğin temel kalite politikasıdır.


Daha büyük işlerde PRJ Mühendislik imzası olmasını hedefliyoruz. Hem proje konusunda hem de kentsel dönüşüm kapsamında kurumumuzu zirveye taşımak istiyoruz. Önümüzdeki dönemde İstanbul başta olmak üzere Türkiye’de ofis sayımızı artırmayı hedefliyoruz. 


Açacağımız şubelerimizle Türkiye’nin her tarafına daha kolay ulaşabiliyor olacağız. Yapı ve uygulama alanında da ilerleyen süreçte çalışmalarımız olacak.  Deprem ve riskli yapılarla ilgili birimler yayınladığı reklam ve kamu spotları insanlarımız daha da bilinçlendiriyor. Bunun içinde PRJ Mühendislik ailesi olarak bu sürece destekte bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Bunu hiçbir zaman unutmamak gerekiyor “deprem değil, bina öldürür.”

www.prj.com.tr    0216 344 44 70