Harici ve dahili düşmanlarla aynı anda mücadele etmek zorunda kalan Türkiye’nin yaşanan tüm olumsuzluklardan güçlenerek çıktığını söyleyen Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak; tek bir Türkiye olduğunu, bu topraklardan başka gidecek yerimizin olmadığını vurguladı ve bu vatan hepimizin dedi.

Birlik ve beraberlik içerisinde yaşamak zorundayız ve “Bu vatan hepimizin, bizim gidecek başka vatanımız yok” diyen Murat Bayrak İle Sakarya’nın en önemli sivil toplum kuruluşlarından Sakarya Müteahhitler Birliğini, bölgeyi ve de gündemi konuştuk.

■Murat Bey STK’lar ve iş dünyasında aktif olarak yer alıyorsunuz. Türkiye ekonomisi ve siyasi süreçle ilgili neler söylemek ister misiniz?
Türkiye’yi güçsüz düşürerek, parçalama amaçlı atılan adımları başarı ile bertaraf ettik ve hepsinden güçlenerek çıktık. Tüm oynanan oyunlara rağmen güçlü bir ülke olarak yolumuza devam ediyoruz. Darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Çok şükür millet olarak, birlik olarak başımızdan def ettik onları. Allah bir daha yaşatmasın. İçten ve dıştan her zaman geldiği gibi şimdi de tehditler olacak. Bunların üstesinden gelmemiz lazım. Güçlü bir ülke olacağımıza yürekten inanıyorum. Bu vatan bizim, vatanımız olmazsa biz olmayız.



“EVET BİZDE VARIZ”


Devletimizin ve milletimizin her zaman yanındayız diyen Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak; “Biz devletimize, cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve milletimize güveniyoruz. Hiçbir zaman karamsar olmadık. Referandumda evet diyeceğiz. Çünkü; Cumhurbaşkanımızın 2001 yılından itibaren yaptıkları ortada. Ben Türkiye’yi şuan ki halinden 2 kat daha fazla büyüteceğim. Bu referandumda beni destekleyin ve bu işi halledelim diyor. Bizler olduğumuzdan 2 kat daha fazla büyümek istiyoruz. Onun için evet diyeceğiz. Referandumdan sonra 3-4 ay içersinde ekonomik olarak da çok hızlı bir büyüme göstereceğimize ve Allah’ın izni ile de önümüzün açık olacağına inanıyoruz. Biz Sakarya Müteahhitler Birliği olarak, Yönetim Kurulu ve Üyelerimiz olarak bu referandumda bu yüzden evet bizde varız diyoruz.”



SAKARYA’NIN EN GÜÇLÜ STK’SI


2016 yılının mart ayında Sakarya’nın en güçlü STK’larından Sakarya Müteahhitler Birliği’nin Başkanı olan Murat Bayrak aynı zamanda TİMFED Yönetim Kurulu Üyesi, Ticaret Sanayi Odası Meclis Üyesi, TOBB delegesi ve Kaynarca İhtisas Organize Sanayinin de Başkan Vekili. Sakarya Müteahhitler Birliği’nin 4 Haziran 2010 yılında kar amacı gütmeyen, bağımsız bir sivil toplum kuruluşu olarak kurulduğunu belirten Başkan Murat Bayrak; “ SMBD olarak resmi ve özel kuruşlar ile işbirliğini ilke edindik. Bu çerçevede sektörle ilgili konularda kamuoyunun bilgi düzeyini yükseltmek, hukuki, teknik ve ekonomik konularda kamu kuruluşları ile işbirliği yapmak ve mesleki standartları geliştirmek amaçlarımız arasında” dedi.



“KENTSEL DÖNÜŞÜME KATKILARIMIZ SÜRECEK”

Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak; “Sakarya’da kentsel dönüşümün olması elzem konulardan bir tanesidir. Müteahhitler olarak şehrimize hizmet için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz. Deprem bölgesi olan Sakarya’mızda depreme dayanıklı yapıların yapılması, ihtiyaç olan yerlerde de kentsel dönüşüm yapılması konusunda ilçe başkanlarımızla çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.



“Müteahhitlik yasası çıkmalı”

Murat Bayrak; “Tahir Tellioğlu başkanımız ile müteahhitlik yasası için çalışmalarımız var. Biran önce devletimizin ve büyüklerimizin bu yasayı çıkarması gerektiğini düşünüyoruz.
Çünkü biraz parası olan herkes bu işi yapabiliyor. Kat karşılığı bir yer ve bir numara aldınız mı müteahhit oluyorsunuz. Hiçbir engel yok. Berber dükkânı açmak için kaç yerden belge almanız gerekirken, insanların canının söz konusu olduğu bir işi ise hiçbir denetimden geçmeden yapabileceksiniz. Bu çok ciddi bir eksiklik ve herkesin müteahhitlik yapmaması lazım. Bununla ilgili devlet büyüklerimizden kanun ve yönetmelikleri çıkarmasını bekliyoruz.



100 YILLIK ÇINAR: BAYRAK GRUP

Murat Bayrak; “Biz aslen Rize Salaha’lıyız. Bayrak Grup Rize’den gelen dedemiz merhum Süleyman Bayrak tarafından 1917’li yıllarda Sakarya’da kurulmuş tam 100 senelik bir firma. Sonrasında bayrağı merhum babam Osman Bayrak ondan da abim Orhan Bayrak devir alıyor. Şimdi 4. kuşak olarak Yönetim Kurulu Başkanlığını ben sürdürüyorum. İlk kurulduğu yıllarda kereste üretirken bugün kapı, mutfak, pencere ve parke gibi ahşapla ilgili aklınıza ne geliyorsa üretiyoruz. Ayrıca 2002 yılında Sekizler Yapı A.Ş. inşaat şirketini kurduk ve Sakarya’nın muhtelif yerlerinde konut yapmaktayız.”



“6 PROJEMIZIN YAPIMI DEVAM EDIYOR”
Sakarya’da hayata geçirdiği konut projeleri ile konut kavramına yeni bir boyut kazandıran ve bölgede sektöründe ilk sıralarda yer alan Sekizler Yapı, Sakarya inşaat sektörünün önemli kurumları arasında bulunuyor.
Sakarya’nın modernleşen kent görünümüne büyük katkı sağlayan Sekizler Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Bayrak şirketinin devam eden projelerini de şu şekilde özetliyor; “ Sekizler yapı olarak 2002 yılında çıktığımız yolda yüzlerce aileyi kaliteli ve güvenli konutlara kavuşturduk. Şuanda hali hazırda devam eden 6 tane projemiz var. Yaklaşık 350 daire gibi düşünebiliriz. Son dönemlerde yaşam kalitesini arttıran, bozulmamış doğası ile her mevsimin güzelliğini bir arada sunan Sakarya, birçok yerli ve yabancı yatırımcının ilgisini çekiyor.
Lokasyon olarak Türkiye’nin iki önemli şehri Ankara ile İstanbul arasında yer alıyor. Her iki şehre aracınız ile 1 ila 2,5 saat arasında ulaşabiliyorsunuz. Burası insanlara temiz havası, doğal güzellikleri ile çok nezih ve rahat bir yaşam sunuyor.”


İKON RESİDENCE

Serdiva’nın merkezinde devam eden İkon Residence projesi, ultra lüx ve site içerisinde 3 blok ve 32 daireden oluşuyor.



ORHAN BEY KONAKLARI


Orhan Bey Konakları projesi Palmiye Caddesi Ottoman Otel karşısında, 6 Blok 72 Dairelik 3+1, 4+1 dairelerden oluşuyor.



NAZLI CITY

Proje tamamlanmış olup şehrin en eski alışveriş merkezi uzun çarşıya 700 metre mesafede yer alıyor.



DURU KENT


Duru Kent şehrin keşmekeşinden uzak, sessiz, sakin ve huzur dolu bir yaşam sunuyor.



MİHRİMAH KONAKLARI

Sapanca Kırkpınar’da yer alan Mihrimah Konakları’nda her villanın kendisine ait bahçesi bulunmaktadır. Proje tamamlanmış olup 10 villanın satışı devam etmektedir.



SERDİVAN HILL RESIDENCE

Serdivan’ın merkezinde eşsiz manzaraya sahip 16 konutluk lüks villalardan oluşuyor.

www.sekizleryapi.com.tr - 0 264 274 48 52