Ağız kokusuyla baş etmenin etkin yollarından biri yoğurt tüketimidir. İşte ağız kokusunun neneleri ve ağız kokusunu geçirmenin yolları.Ağız kokusu diş, ağızdaki bakteriler, burun hastalıkları, şeker hastalığı ve mideden kaynaklanabilir. Ağız kokusu evlilikleri, birliktelikleri bile biterecek bir noktaya getirebilir.

Kötü ağız kokusu, ağızdaki bakterilerin hidrojen sülfür içeren ürünlerinden meydana gelmektedir ki, ağız sağlığına önem göstermeyenlerde bu tip bakterilerin sayısı artar. Oldukça pürüzlü bir yapıya sahip olan dil sathı bakterilerin yaşamasına elverişlidir. Diş yüzeyleri, diş eti ve dil temizlenmediğinde, buralar bakterilerin yaşamasına uygun bir duruma gelir. Ayrıca ileri derecede diş eti hastalığı olanlarda, kişinin kendisinin temizlemesinin mümkün olmadığı alanlar vardır. Meselâ derin diş eti cepleri vb. alanlar kötü kokunun sebeplerindendir.

Ağız kokusuna karşı en etkili çözümlerden biri yoğurt tüketimidir. Yoğurdun içinde bulunan prebiyotikler nötrleştirici etki gösterir ve kökü kokuya neden olan bakterileri yok eder. Özellikle asit birikiminin neden olduğu ağız kokusuna karşı etkili olan yoğurdu düzenli olarak tüketmek bu soruna son verebilir. Ağız kokusunu fizyolojik ve patolojik olarak ikiye ayırabiliriz. Fizyolojik ağız kokusu, sağlıklı her insanın uyandığında hissettiği, sindirim kanalında biriken gazlar veya dil sırtında üreyen bakterilerin sebep olduğu ağız kokusudur ve tedavi gerektirmez. Patolojik ağız kokusu (gerçek halitozis) ise ağız içi veya ağız dışından kaynaklanabilir. Ağız kokusunun sebeplerinin % 85-90'ı ağız içi kaynaklıdır, bu tip ağız kokularının sebebi ilk muayenede tespit edilebilir.
.
Ancak sağlıklı bireylerde ; sabahları oluşan bu koku dişlerin fırçalanması ve diş ipi kullanılması ile ortadan kalkar. Ağız bakımı sağlanmasına rağmen koku devam ediyorsa, dişhekimine başvurulmalıdır.