Son dönemlerde özellikle metropol şehirlerde yaşayan insanlarda stres, yorgunluk, halsizlik, gerginlik ve anksiyete gibi problemler pandemiyle birlikte artış göstermiştir.

Bu sorunlara yetersiz ve dengesiz beslenme, alkol, sigara gibi zararlı alışkanlıkların ve uykusuzluk, hareketsizlik gibi sorunların da eklenmesi sinir sistemini neredeyse çökme aşamasına getirmiştir. Tüm bu olumsuz faktörler, vücudun enerji dengesini etkileyerek kişinin yaşam kalitesini düşürmektedir.

Alternatif tıp, yaşama sevinci ve sağlık üzerindeki negatif etkileri ortadan kaldırmak için vücudun enerji dengelerini yeniden düzenleme noktasında devreye girmektedir.

Tamamlayıcı tıp olarak da tanımlanabilen alternatif tıp yöntemleri, ilaç kullanımını azaltırken iç dengenin sağlanmasında önemli rol oynamaktadır. Son dönemlerde oldukça popüler olan bioenerji yaklaşımı ise vücudun iç dinamiklerini harekete geçirmekte ve iç dengeyi sağlayarak kişilerin sağlığına kavuşmasına yardımcı olmaktadır.

BİONERJİ NEDİR?

İnsan vücudunda hücrelerin yarattığı sürekli bir enerji formu bulunmaktadır. Hücreler kendi içlerinde ve birbirleri arasındaki iletişimi, düşük voltajlı bir elektromanyetik akımla sağlamaktadır.

Kısaca yaşam enerjisi anlamına geen bioenerj; kişinin zihinsel, ruhsal ve fiziksel enerji alanlarının bileşkesidir. Yaşanan çevre ve bireyin kendi kişisel özellikleri nedeniyle oluşan negatif duygu ve düşünceler enerji dengesini bozabilmektedir.

Bioenerji uygulaması vücudu bir bütün halinde ele almakta ve vücudun zihinsel, duygusal ve bedensel enerji ayarının yapılmasını sağlamaktadır.

Bioenerji tekniği ile hücrelerdeki DNA kodları yeniden düzenlenirken evrende var olan enerji hatları kişinin bedenindeki enerji hatları ile uyumlanmaktadır. Bedenin bağışıklık sisteminin güçlenmesini destekleyen tekniklerle hastalıkların iyileşmesine katkı sağlanmaktadır.

Evrendeki enerji özel teknikler yardımı ile yoğunlaştırılarak herhangi bir cihaz, iğne ve ilaç kullanılmadan ve kişinin bedenine temas etmeden aktarılmaktadır. Bioenerji, bozulan enerji akımının onarılmasını sağlamakta ve dengelemektedir.

BİOENERJİ NASIL YAPILIR

Bioenerji tedavisi seanslar halinde uygulanmaktadır. Tedavi alacak kişi öncelikli olarak özel olarak hazırlanan masaya yatırılmaktadır. Bioenerjist yani bioenerji uzmanı tarafından uygulanan tedavi yönteminde, hastaya fiziksel bir temas bulunmamaktadır.

Bionerji seansları, sadece rahatsızlık hissedilen bölgeye değil, tüm vücuda uygulanmaktadır. Hem psikolojik hem de fiziksel rahatsızlığa sahip olan kişilere rahatlıkla uygulanabilen yöntemin hastaya herhangi bir zararı ve yan etkisi bulunmamaktadır.

Bioenerjist, hastanın bedeninden yaklaşık 30 santimetre kadar uzakta durup sadece avuç içlerini kullanarak evrenden aldığı pozitif enerjiyi hastanın bedenine yansıtmaktadır.

Pozitif enerji hastanın rahatsızlık duyduğu bölgeden giriş yaparak tüm vücuda dağılmakta ve vücuttaki negatif enerjinin dışarı atılmasını sağlamaktadır. Bu yöntem sayesinde vücut, sinir sistemini resetlerken kişi, tüm negatifliklerden arınmakta ve hem fiziksel hem de ruhsal olarak yeni bir döneme adımını atmaktadır.

Tedavi alan hastanın vücut ısısında artış ve titreşim oluşmaktadır. Seansın hemen ardından iyileşmeyi hissedenler olduğu gibi birkaç seansın sonunda farkı hissedenler de olabilmektedir.

BİOENERJİ EĞİTİMİ

Ülkemizde yasal olan bioenerji tedavisi, bioenerji sertifikası alan uzmanlar tarafından yapılan bir uygulamadır. Günümüzde birçok üniversite tarafından bioenerji eğitimi verilmektedir.

Bu alana ilgi duyan herkes, bioenerji eğitimi alabilmektedir. Enerjisini başkalarına aktarabilen ve enerjiyi pozitif olarak daha rahat kullanabilen kişilerin bioenerji uzmanı olmaları daha kolaydır.

Bioenerji uzmanı, tüm zihinsel enerjisini bir maddeye yoğunlaştırabilmekte ve kişilerin enerji haritalarını çıkararak hayata daha olumlu bakabilmelerine yardımcı olabilmektedir.

Bioenerjistler, kendilerine özgü bioenerji teknikleri ile hastaların vücut enerjilerini dengelerken evrenden aldıkları kozmik gücü pozitif bir şekilde hastalara aktarmaktadır.

BİOENERJİ İLE TEDAVİ EDİLEN HASTALIKLAR

Modern tıp ile birlikte yürütülen bir alternatif tedavi yöntemi olan bioenerji yöntemi; bel fıtığı, boyun fıtığı, romatizmal hastalıklar, halsizlik, bitkinlik, yorgunluk durumları, strese bağlı olarak gelişen anksiyete, depresyon, panik atak, kaygı, bunaltı gibi psikolojik problemler, ülser, gastrit, kronik kabızlık, eklem ağrıları ve kireçlenme gibi hastalıklar, farenjit, bronşit, akciğer enfeksiyonları, eklem ağrıları, Kısmi felç, bel ağrıları, kanser, beyin tümörü, migren, sinüzit, baş ve boyun ağrıları, kronik yorgunluk sendromu, epilepsi, MS hastalığı, beyin felci, epilepsi, prostat, diyabet, pankreas ve böbrek hastalıkları, kas güçsüzlüğü ve denge bozukluğu gibi hastalıkların tedavisine yardımcı olmaktadır.

Unutulmaması gereken en önemli nokta ise bioenerji uygulamasının hastalıkların teşhis ya da tedavisine karar veremeyeceğidir. Tıbbi teşhisi yapılan hastalığın tedavisini destekleyen bir alternatif bir bilim dalıdır. Vücudun sistemik bozukluklarının ortadan kaldırılmasını destekleyerek tedavilere yardımcı olmaktadır.

BİOENERJİNİN FAYDALARI

Yoğun ve stresli iş temposuna sahip olan kişilerin yaşadığı stres ve kaygı bozukluklarının giderilmesinde ve kronik yorgunluğun tedavi edilmesinde oldukça etkilidir.

Metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlayarak yağ yakımını hızlandırmakta ve kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Vücutta oluşan tüm ağrıların yok edilmesinde oldukça etkin bir rol oynayan bioenerji tedavisi, hem fiziksel hem de ruhsal olarak kişiyi rahatlatmaktadır.

Tıbbi olarak tanısı koyulmuş ve tedavisi yapılmaya başlanmış neredeyse tüm hastalıklarda tedaviyi tamamlayıcı rol oynamaktadır.