Boyun ağrısı hareketlerinizi büyük ölçüde kısıtlayabileceğinden, ağız tadıyla yemek yemek, TV izlemek, günlük işlerinizi yürütebilmek bir yana, yanınızdakine doğru dönüp konuşmak bile işkence haline gelebilir.

Boyun ağrısının neden kaynaklandığını bilmek tedavi için gerekli ilk adımdır. Dolayısıyla uzun süren, sık tekrar eden ve sürekli günlük hayatınızı aksatmakta olan ağrılar için yapılacak ilk iş muayene olmaktır.Ortopedi, fizik tedavi veya beyin ve sinir cerrahisi uzmanları ağrının nedenini tespit etmek yardımcı size yardımcı olabilir.

Boyun ağrısının en yaygın nedenleri çoğunlukla duruş, oturuş bozuklukları, masa başı işler, ev işleri veya kazalardan kaynaklanan travmalardır. Oturuş bozuklukları ya da yanlış yastık kullanımı gibi hatalar stresli ortamlarla da birleşince ortaya boyun ağrıları çıkabilir.

Boyun fıtığı ve kireçlenme de boyun ağrısının diğer yaygın nedenleri arasında sayılabilir. Boyun ağrısının omurga iltihabı, tümör ya da enfeksiyon gibi daha az karşılaşılan sebepleri de olabilir.