Uzmanlara göre çıplak uyumak sadece seksiliği temsil etmiyor, faydaları da var. Baskılı pijamalarınızı ve seksi geceliklerinizi çok sevdiğinizi biliyoruz. Fakat onlardan vazgeçme vakti geldi artık!

1-Teninizi havalandırın
“Kadınların Cinsel İsteḡine Çözümler” adlı kitabı yazan Dr. Jennifer Landa’ya göre, çıplak uyumak özel bölgeleriniz için daha saḡlıklı. Bakteri ve mantarların bu bölgede bulunması normal, fakat sıcak ortamlar bazen fazlalaṣmasına neden olabiliyor. Bunu önlemenin bir yolu da hava almasını sağlamak.

2-Seks hayatınızın daha iyi olması için
Landa, çıplak uyuyarak vücudunuzdaki oxytoxin gibi kimyasalların salgılanmasına yol açmanızın daha çekici hale gelmenizi sağladığını ve daha rahat hissederek sekse daha açık olduğunuzu vurguluyor.

3-Daha seksi olmak için
Çok satanlar listesindeki “Hormon Diyeti” adlı kitabın yazarı Natasha Turner’a göre, gece çok sıcakta uyumak melatoninin, diḡer büyüme ve yaṣlanmayı geciktiren hormonların salgılanmasını önlüyor. Turner, vücut sıcaklıḡınızın azalınca, büyüme hormonları salgılanıp yeniden yapılandırıcı mucizeleri meydana getirdiğini söylüyor. Bu da saçlarınız ve cildinizin muhteṣem görünmesine sağlıyor.

4-Daha fit bir görünüm için
Açlık ve enerji seviyelerinizi kontrol eden stres hormonu kortizol, çıplak uyuduḡunuzda düṣerek gevṣemenizi sağlıyor. Uykunuz rahatsızsa, kortizol seviyesi yüksek çıkarak uyanmanıza ve acıkarak fazla yemek yemenize neden olabilir.

5-Kendinizden daha emin olmak için
Landa, çıplak uyumanın muhteṣem olduğunu söylüyor. Çünkü yataḡın ve havanın serinliḡini hissetmenin seksi olduğunu savunuyor. Bu da kendinize olan güvenin artmasını sağlıyor.

6-Daha iyi uyumak için
Ulusal Uyku Vakfı yönetim kurulunda olan Dr. Lisa Shives'e göre, serin bir ortam uyku için daha iyi. Gece vücut sıcaklıḡımız normal olarak düṣüyor, kalın battaniye ve pijamalar bu duruma ters düṣebilir, engelliyebilir. Çıplak uyumanızsa vücudunuzun serin kalmasına yardımcı olur.