Bonding yöntemi olarak bilinen ayrık diş kapatılması olan diastema’yı Dt.Adalet Kolata ile konuştuk.

Adalet Hanım Bonding yöntemi nedir?

Bonding yöntemi olarak bilinen ayrık diş kapatılması diş kompozit beyaz dolgu maddeleri ile yapılır. Estetik diş hekimliğinde estetik amaç ile uygulanan diş dolgusu da denilebilir. Kesinlikle anestezi gerektirmeyen bu yöntem hem kısa sürede tamamlanması hem de fiyatlarının uygun olması nedeni ile çok tercih edilir. Aşırı sigara ve kahve tüketmiyorsanız bonding yöntemi ile diş tedavisi uygun olabilir.



Diş beyazlatma işlemi yapılacaksa bonding yöntemi ile diş aralığı kapatılmadan yapılmalıdır. Estetik olarak sorun yaşamamak için diş rengi ile tam uyumlu bir kompozit kullanmak ve yüzey özellikleri ve parlaklığını iyi vermek gerekir. Aksi takdirde diş ile dolgu arasında kısa sürede birleşme yeri çizgisi belirir ve estetik olarak sorun yaşanır. Diş temizlenir gerekiyorsa beyazlatma işlemi yapılır ve sonra kısa bir süre içerisinde bonding yöntemi ile diş dolgusu şeklinde aralık kapatılır. Yaklaşık 1 saat içerisinde dişler arasındaki boşlukları kapatmak mümkün olacaktır. Dişe hiçbir zararı yoktur. İstenirse çıkarılabilir veya yerine diş kaplamaları uygulanabilir. Bonding yöntemi ile kırık dişlerin onarılması da bazı durumlarda mümkün olabilmektedir.



Dt.Adalet Kolata


İlk öğrenimini Karaman'da , liseyi Kadıköy Kız Lisesi'nde bitirmiştir.

1983 te Marmara Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olmuştur.

Çeşitli diş hekimliği kliniklerinde yöneticilik ve diş hekimliği yapmıştır.

Koruyucu hekimlik alanında Fissür Sealant uygulamalarında , çocuk yuvalarında , İstanbul çevre köylerinde yoğun çalışmalar yaptı.

Gülüş Dizaynı , Hollywood Gülüşü , Estetik Diş Hekimliği , İmplant Üstü Protezler , Lamineler , Pembe Estetik , Bonding Sistemle Diş Estetiği alanlarında Estetik Diş Hekimliği yapmaktadır.

TDB Uluslararsı kongreleri, balkan kongreleri,EDAD Estetik Diş Hekimliği Akademisi,FDI kongrelerine katılmıştır.

TDB(Türk Diş Hekimliği Birliği) ve Kızılay üyesidir

Mesleki İlgi Alanları:
• Oral Diagnoz
• Estetik Kuron Köprü Protezleri
• Diş Hekimliğinde Lazer Uygulamaları
• Protetik Tedavi ve Planlama
• Diş Beyazlatma (Bleaching)
• İmplant Üstü Protezler
• Döner Alet Sistemleri
• Lamine Kuron Köprü

 İLETİŞİM: 0216 355 7225