Türkiye’deki eğitim hayatından sonra Brussels Capital University fizyoterapi ve fizik tedavi öğretim eğitmenliği bölümü mezunu olan Hasan Sezen, MEB onaylı alternatif tıp cihazları eğitimi, tıbbi masaj eğitimi, manuel terapi eğitimini tamamlayıp kendi kliniğini açarak uzmanlığındaki uygulamaları ile hastalarına hizmet veriyor.

Hasan Sezen’den terapi merkezindeki çalışmaları hakkında bilgi aldık.

Fonksiyonel Tıp Nedir?

Fonksiyonel Tıp kronik hastalıkların kök nedenlerini saptayıp bu sorunların düzeltilmesine odaklanan bütünsel bir tıp bakışıdır. Organ odaklı değil sistem odaklı olarak yaklaşarak hastalık tanılarının tedavilerinden çok, temeldeki sorunun iyileştirmesi amaçlanır.

Fizyoterapi nedir?

Fizik tedavi ya da ingilizce konuşulan ülkelerde yaygın adıyla fizyoterapi, yaralanma, hastalık, travma ya da yaşlılık gibi nedenlerle eksilme gösteren fonksiyonel hareketleri geri kazandırma amaçlı yapılan; elektrik akımı, sıcak ya da soğuk uygulaması, egzersizler ya da çeşitli uygulamalarla hastaların tedavisine verilen isimdir.

Manuel terapi nedir?

Manuel terapi, tedavinin kas ve iskelet sistemini ilgilendiren tüm rahatsızlıklarda uygulanabilen ve tamamıyla kanıta dayalı tıp bilgileri ile yapılan tedavi şeklidir. Diğer bir deyişle fizik tedaviyi içine alan tüm hastalıklarda manuel terapi uygulaması yapılır. Manuel terapi, elle yapıldığı için “elle tedavi” adını almıştır. Pek çok ülkede yüzyıllardır uygulanan bu tedavi yöntemi, tıp camiasına bilimsel olarak girmiş ve bir bilim dalı haline gelmeyi başarmıştır.

Fizyoterapi ve Manuel terapi hangi hastalıklara uygulanır?

Bel Fıtığı, Boyun Fıtığı, Boyun Düzleşmesi, Menisküs, Dizlerde Sıvı Kaybı, Topuk Dikeni, Duyma Kaybı, Migren, Sinüzit, Skolyoz, Kifoz, Kas yırtılması, Lif kopması, Eklem ağrıları, İltihaplı romatizma, Yüz Felci, Kısmi Felç, Parkinson, MS hastalığı, Kas erimesi, Sinir sıkışmaları, Priformis sendromu, Karpal tünel sendromu, Koah, Kan pıhtılaşmaları, Kollarda Ellerde Ayaklarda uyuşma üşüme his kaybı, güç kaybı hastalıklarına iğnesiz ilaçsız neştersiz ameliyatsız fonksiyonel tıp, fizyoterapi, manuel terapi, tıbbi masaj ve çeşitli manuel terapi yöntemleri uyguluyoruz. 

AMELİYATI TAVSİYE ETMİYORUZ

Hasan Sezen; Bel fıtığı, boyun fıtığı, kuyruk sokumu rahatsızlığı olan kişilere, asla ameliyatı ön görmüyoruz çünkü çözüm değildir. Bel fıtığı boyun fıtığında ameliyat kesin çözüm olsaydı öncelikle cerrahlar tercih ederdi. Ancak günümüzde yüzlerce cerrah olmasına rağmen bel ya da boyun fıtığından ameliyat olmuş cerraha rastlanamamıştır. O yüzden fıtık hastaları ameliyat olmadan önce iyi araştırmalar yapıp terapi merkezlerinden mutlaka randevu alıp muayeneye gitmeleri gerekmektedir. 

Bel ve Boyun fıtık haslarına nasıl bir tedavi yöntemi uygulanır? Muayene süreci nasıldır?

Sezen Terapi Merkezimizde ilk önce hastalarımız MR  raporu sonucu ile birlikte randevu alır. Hastamızın mr’nı inceleyerek, fıtığın ya da sinirin sıkıştığı bölgeyi tespit ediyoruz. Fıtık ya da sinirin sıkıştığı yerden kan pompalanmadığı için, fıtık haslarında zaman zaman kalçadan başlayan ağrılar topuklarına kadar inmektedir. Terapi uzmanları olarak, fıtığın ya da siniri sıkıştığı yerden çıkarıp yerine oturtma işlemi yapılmaktadır. Bu işlem sonucunda kan pompalanmaya başlar ve ölü hücreler canlanır. Hastalar, tüm ağrılardan kurtulmuş olur ve fıtık hastaları sedye ile gelmiş olsalar dahi eski sağlığına kavuşur. Bel fıtığı-boyun fıtığı ve kuyruk sokumu ciddi alınacak bir hastalık olduğundan dolayı hastalarımızın muhakkak bu durumu ciddiye almalarını ve doktorlarına en kısa sürede başvurmalarını tavsiye ediyoruz. Bel ve boyun fıtığı yırtılmaları ve patlamaları sonucu çok ciddi sebepler doğurabilir. Örnek vermek gerekirse menenjit ve akabinde felç olma riski yüksek oranda görünmektedir. Mutlaka araştırıp en iyi hekimlere başvurmaları gerekmektedir. Ancak tekrar söylemek istiyoruz ki! Bu hastalığın çaresi altını çizerek söylüyorum, kesinlikle ameliyat değildir.

Felç inmesini engellemek için altın kural nedir?

Felç; kalbimizde ya da boynumuzdaki damarlarda oluşan plakların yerlerinden koparak beyindeki küçük damarları tıkaması, buralara pıhtı atması ile oluşuyor. Buraya pıhtı atıldığında bu bölgedeki beyin dokusu oksijensiz kalarak ölüyor ve elimiz kolumuz tutmuyor, gözümüz görmeyebiliyor ve konuşamayabiliyoruz. Bunu önlemek için ilk başa dönerek o plağın oluşmasını engellememiz lazım. Oluşmasını engellememiz içinde kan sulandırıcı kullanmamız lazım. En güvenilir kan sulandırıcı aspirindir. Eğer kanamayla ilgili bir hastalığımız yoksa 50 yaşından sonra günde 1 tane aspirin kullanırsak felci büyük oranda engelleyebiliriz. Genel olarak hastalıkların tamamının %80’den fazlasında kabızlık ve damarlarda oluşan kan pıhtılaşmasıdır. Yukarıda belirttiğim gibi normal ya da bebe aspirini kullanmanızda fayda vardır. Bu gibi rahatsızlıkların olmaması için ikinci alternatifimiz doğru adres, doğru uzman manuel terapi ile ameliyatsız ilaçsız neştersiz pıhtılaşmış damarları kanallardan tahliye edip kan pompalamasını sağlayarak hastanın eski sağlığına kavuşması mümkün olur.

Son olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?

Hasan Sezen, merkezimizde konusunda uzman fizyoterapistler tarafından manuel tedavi uzmanı ve en modern fizik tedavi yöntemleri kullanılarak hastalarımıza daha aktif, daha bağımsız, daha ağrısız bir yaşam sunmayı amaçlıyoruz.

İletişim:

Instagram: @sezensaglik_

Sezen Terapi Merkezi iletişim numarası: +90 543 733 33 33