Bu buluş ile hastane ve ameliyatta kullanılan her türlü hassas tıbbi alet, endoskop ve lümenli malzemelerin sterilizasyonunu full yükte çap ve boy, yük ve adet sınırı olmadan steril edilmesini sağlıyor.

Teknomar Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tahsin Özbek ile hem HDROZONE ağır molekül sterilizasyon tekniğini hem de şirketin yeni projelerini konuştuk.

Hasan Bey Teknomar olarak geliştirdiğiniz ve ürettiğiniz HDROZONE sterilizasyon tekniği hakkında bilgi verir misiniz?

Sektörde 27. yılımızı kutluyoruz. Türkiye’de ve dünyada birçok ilke imzamızı attık. Üretmiş olduğumuz hidrojen peroksit plazma, hidrojen peroksit ozon plazma ve dünyanın en büyük etilen oksit sterilizasyon cihazı ile dünya pazarında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmekteyiz. Ayrıca Topivac adında dünyada bir ilk olan yara bakım sistemini geliştirdik. Son ürünümüz HDROZONE ağır molekül sterilizasyon tekniği ile her tür "Endeskop Malzeme" sterilizasyonunda full yükte çap ve boy, yük ve adet sınırı yoktur. 40’dan fazla ülkeye olan ihracatımız ile ülkemiz ekonomisine ve istihdamına değer katmaya devam ediyoruz.

Buluş Sterilizasyon tekniğinde Dünyada ve Türkiye’de ilk

Hasan Tahsin Özbek: “Bu buluş hastane ve ameliyatta kullanılan her türlü hassas tıbbi alet, endoskop ve lümenli malzemelerin sterilizasyonu için üretildi. Bu yöntem ile tam kapasitede full yükte sterilizasyon güvenliğini ve steril edilmesi istenilen tıbbi lümen malzemelerinin uzunluk, iç çap, yük ve adet gözetmeksizin sınıflandırtmadan ve çeşit ayrıştırmadan steril edilmesini sağlamaktadır.”

H2O2 ve ozonlu ağır molekül hidronyum gaz plazmalı sterilizasyon yönteminin faydaları nedir?

İnsanlığın geleceğinde tedavi için kullanılacak malzemelerde uzunluk ve güvenlik sınırı kalmadığından yeni teknolojik malzemelerin gelişmesinde ve yeni alanlarda kullanılmasında katkıda bulunacak. Yüksek sterilizasyon maliyetlerinin düşmesi sonucunda hastane giderleri ve ameliyat maliyetleri düşecektir. Sterilizasyon merkezlerinde profesyonel kullanıcıya gerek duyulmamaktadır. Güvenli steril malzeme ameliyatlarda kullanılacağından dolayı hasta enfeksiyonu ve hastane mikrobu MRSA azalacaktır hasta konforu ve hastanede kalma süreçleri de azalacaktır.

Endoskop ve Lümenli malzeme sterilizasyonunda çap ve boy, yük ve adet sınırı yok

Özbek: “Hali hazırda kullanılan hidrojen peroksit sterilizasyon cihazların da standart olarak 125 cm kadar lümenler steril ediliyor yada endoskoplar solüsyona yatırılarak dezenfekte yapılıyor. Hdrozone cihazın da aynı anda 26 adet 15 metre uzunluğunda 2 mm çapında lümen malzeme steril edilerekten rekor kırıldı. Çünkü bu tip sistemlerde bu bir ilk. Bu yöntem sayesinde steril edilecek malzemeleri makine içerisine sınıflandırmaya ve eski teknoloji cihazlarda olduğu gibi uygun döngü ve program seçmeye gerek duyulmadan yüklemek mümkündür. Bu yöntem sayesinde sterilizasyon verimliliği ve güvenliği artmakta, aynı zamanda steril edilecek malzemeler çeşit ve türlerine göre tasnif edilmeyip sınıflandırılmadığından aynı anda bütün malzemeler full yükte steril edildiğinden dolayı birim sterilizasyon maliyeti üç de bire düşmektedir. Bu da sonuç olarak sağlık sistemi maliyetini de düşürmekte, kamu yararına önemli bir fayda sağlamaktadır.

İletişim:

0 312 385 0040

http://www.teknomar.com.tr/