Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’inin yakın çevresine sağladığı rantlar eşi Gamze Akkuş İlgezdi’yle sınırlı değil. İlgezdi, kayınbiraderi Hünkâr Akkuş’u da sahneye çıkararak ihya etmiş.


Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yle ilgili skandalların ardı arkası kesilmiyor. Başkan İlgezdi, milletvekili olan eşi Gamze Akkuş İlgezdi’nin kardeşi Hünkâr Akkuş’u önce meclis üyesi yapıp ardından da festivallerde sahne almasını sağlamış.

İMTİYAZ SAĞLADI

Rezidans skandalıyla zor günler geçiren Battal İlgezdi’nin eşi Gamze Akkuş İlgezdi’nin kardeşlerine belediye paralarıyla imtiyaz sağladığı ortaya çıktı. Başkan İlgezdi’nin Milletvekili eşinin kardeşi Hünkâr Akkuş’a belediyenin kültür festivallerinde yer vermiş. Deniz Gezmiş Parkı’nda Şevval Sam’la birlikte sahne alan Akkuş’un bu konser karşılığı ne kadar para aldığı ise bilinmiyor.

Önce meclis üyesi oldu

CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin türkücü kardeşi Hünkâr Akkuş, Battal İlgezdi’nin girişimleriyle 2009 yerel seçimlerinde meclis üyesi olarak belediyeye giriş yaptı. Belediyenin Kültür Sanat Müdürlüğü’nün organize ettiği Kardeş Kültürlerin Festivali programı çerçevesinde kardeş Akkuş da unutulmadı.

Tüm ailesini müdür yapmış

2009 yerel seçimlerinde belediye başkanlığına seçilen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi tüm ailesini belediyede toplamış. İşte İlgezdi’nin belediyedeki akrabaları:
- Eşi Gamza Akkuş İlgezdi; Sağlık İşleri Müdürü
- Kayınbiraderi Hünkâr Akkuş; Meclis Üyesi
- Kuzeni Deniz Kutlu; Fen İşleri Müdürü
- Kuzeni Ediz Kutlu İmar Şefi
- Yeğeni Ali Rıza İlgezdi; Hukuk İşleri Müdür Yardımcısı
- Ablasının oğlu Şafak Şahin; Destek Hizmetleri Şefi