24 TV'de Seda Selek'in moderatörlüğünü yaptığı, Ahmet Kekeç, Ceren Kenar ve Halime Kökçe'nin daimi konuk olarak yer aldığı Siyaset 24 programında, yayına dışarıdan bağlanan CHP eski MYK üyesi Savcı Sayan, CHP ve yeni kurulan Anadolu Partisi hakkında tespitlerde bulundu.

Emine Ülker Tarhan'la "Anadolu" söyleminin hiç bağdaşmadığını çok ilginç örneklerle anlatan Savcı Sayan şunları söyledi:

"Kendi ürettiğimiz bir tane tüfeğimiz yoktu, ama Milli Savunma'ydı. Bir tane müfredatımız yoktu, Milli Eğitim'dik. İstihbaratımız dışarıya bağlıydı, ama Milli İstihbarat'tık. Yani "Anadolu"yla Emine Hanım'ın yakınlaşması buna benzer birşey"

Sayan, 2015 genel seçimlerinde, Anadolu Partisi'nin CHP'ye oy kaybettireceğini, böylelikle Kılıçdaroğlu'nun düşürüleceğini, Kılıçdaroğlu'nun yerine gelen yeni genel başkanın da Anadolu Partisi'yle CHP'yi birleştireceğini de sözlerine ekledi.Dersim tartışmalarıyla ilgili olarak da Sayan, bu tartışmaların CHP'yi böldüğünü, partinin Dersim için İzmirliye ayrı söylem, Diyarbakırlıya ayrı söylem geliştirme refleksine kapılacağını, sonuçta yine başarılı olamayacağını belirtti.