İşte Erdoğan’ın burada yaptığı konuşmadan satır başları:

Dün Malatya'da meydana gelen elim kazada şehit olan pilotlarımıza rahmet ailesine ve TSK'ya başsağlığı diliyorum.

2008'den bu yana hızlanan yurt açma faaliyetleri artık İstanbul dışına taşıp yayılmaya başladı. Vakfın adı da TÜRGEV olarak tadil edildi. 1996'dan bugüne gençliğe ve eğitime hizmet maksadıyla vakfımızın çatısı altında emek vermiş bağışlarıyla katkıda bulunmuş herkesi de bu vesileyle, ölenlere rahmet diliyorum, hayatta olanları hayırla yad ediyorum.

TÜRGEV'in önümüzdeki dönemde faaliyete geçireceği üniversitesiyle, kreşten yüksek öğretime kadar hizmet veren bir yapı haline geleceğine inanıyorum.

Dünyadaki en karlı, verimli, hayırlı yatırım insanlara yapılan yatırımdır. İnancını, tarihini kültürünü bilen, araştıran sorgulayan üreten gençler konusundaki çabalarınızda sizlere başarılar diliyorum.

“ONLAR İNADINA MİNİ ETEK, DEKOLTE DESİN BİZ…”
Varsın onlar kendilerine icazetli şakirtler yetiştirsinler, inadına dekolte inadına mini etek diye feveran etsinler, biz TÜRGEV ile diğer vakıflarımızla derneklerimizle birlikte inancına tarihine bağlı nesiller düşünen tartışan gençler yetiştirmek için çalışmaya devam edeceğiz.

“NE OLUYOR? NEREYE GİDİYOR BU İŞ?”
Şu anda Pensilvanya'nın ikinci yakalama emri çıktı. Ne oluyor? Nereye gidiyor bu iş? Şimdi 17-25 aralığın sırları ortaya çıkmaya başladı görüyoruz. Türkiye'de kendilerine yol arkadaşlığı yapanlardan da boşuna medet ummasınlar. Millet onlara bu ülkenin yönetimini teslim etmez.

Şunu çok açık net söylemek zorundayım. Bizim ilişkimiz tarihimizle. Tarihten aldığımız ilhamla geleceği inşa etmek. Yani kökü mazide olan ati anlayışının gereğini yerine getirmek. Biz bunların tabiatının bunların cibilliyetinin gereğini tamamen bir kenara koyan ve tam anlamıyla eşrefi mahlukat olan insana yakışanı yapmanın gayreti içerisindeyiz. Bu bir dürüstlük ilkesidir.