Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Faruk Çelik, milletvekili aday listelerinin YSK’ya verilmesine saatler kala, adaylığını geri çekti.

AK Parti'de Şanlıurfa milletvekili aday listesi konusunda son dakika sıkıntısı çıktığı iddia edildi.

Şanlıurfa listesinden 1. sıra adayı olması beklenen, eski Çalışma Bakanı ve 23. dönem Urfa Milletvekili Faruk Çelik’in, listede kendi arkasında yer alan bazı adayların yerlerinin değiştirilmesini istediği öne sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, bu isteği Genel Merkez tarafından kabul görmeyince, Faruk Çelik, kendi milletvekili adaylık başvurusunu da geri çekebileceğini söyledi.

Çelik'in bu adaylıktan istifa resti üzerine, Urfa listesi üzerinde yeniden değerlendirmeler başladı.

Ak Parti'de, Şanlıurfa listesi üzerindeki anlaşmazlık ve Çelik'i adaylıktan çekilmemesi konusundaki ikna çabalarının sürdüğü belirtildi.

Faruk Çelik’in ise yaşananların ardından evine kapandığı öğrenildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, YSK çıkışı yaptığı açıklamada, "Saat 16.38 itibariyle YSK'ye teslim ettik. Hayırlı olsun. 312 adayımız yeniden aday gösterildi. 461'i erkek aday, 69 adayımız kadın adaydır. Faruk Çelik çok değerli ve çalışkan bir arkadaşımızdır. Kendisi Şanlıurfa 1.sıradan adaydır. Şanlıurfa'ya hizmetleri olacak bir arkadaştır. Kendisinin Şanlıurfa'dan rahatsız olma gibi bir durumu yoktur. Bunlar dedikodudan ibarettir.