Sözcü’den Özlem Gürses’e konuşan Ortaylı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın savunucusu olduğu başkanlık sistemiyle ‘taçlandırılacak’ ‘Yeni Türkiye’ye niçin karşı olduğunu açıkladı.

AKP’nin belirli bir programı olmadan ‘sosyal mühendisliğe’ giriştiğini savunan Ortaylı, “Çok tehlikeli çünkü maalesef programları olmayan, okkalı bir öncü sınıfları olmayan, münevverleri olmayan bir zümrenin değişimden, yeni Türkiye’den yok eski Türkiye’den falan bahsetmesi” diye konuştu.

"Bunların hiçbiri gerçek adam değil"

Yeni Türkiye’yi kuracak kesimi, “eski solcularla ‘ecmain taifesi‘ olarak nitelendiren Ortaylı, “İnanılmaz biçimde eski solcularla bu kasabalılar bir araya geliyor. Bunların hiçbiri gerçek adam değil. Çıkmış oradan Yeni Türkiye kuracakmış! Sen kim Yeni Türkiye kim!” ifadelerini kullandı.

"Herkesle kavga edemezsin"
Yeni Türkiye söyleminin ve rejim değişikliği planlarının halkta huzursuzluğa yol açtığını kaydeden Ortaylı, AKP’nin gerilim siyasetini iç ve dış politikada da yürüttüğünü belirtti.

Ortaylı, “Herkes gayrimemnun, huzurumuzu bozacaklar. Kısa ömrümüzün tadı kaçacak! Herkesle kavga edemezsin. Yani Ermeni’yle kavga et, bir de Yahudi’ye laf at her gün! Olmaz öyle bir şey… Suriye’yle kavga et, İran’la da geril” dedi.

"Ne bilirsin Sisi’yi Mursi’yi"
AKP’nin dış politikasını, “Kasabada böyle kafa sallayıp ‘cık cık’ dediğin tipteki konuşmaların, düşüncelerin, hükümet çapında gittiğini görüyorsun” sözleriyle eleştiren Ortaylı, şöyle devam etti: “Ben diyor darbeyi önleyeceğim, Sisi’ye karşı Mursi’yi tutacağım’ diyor. Ne anlarsın Mursi’den? Ne anlarsın Sisi’den? Ne bilirsin Mısır’ı? Bilmiyorsun da zaten.”