Kılıçdaroğlu'nun açık mektubunun içeriği hakkında değerlendirmede bulunan Davutoğlu, şunları kaydetti: "Orada 25 bankanın battığından söz ediyor. O 25 bankayı batıran iktidarlar döneminde oluşan zihniyet ile Kılıçdaroğlu aynı paralelliği sürdürürken o şartlardan Türkiye'yi çıkarıp Türk finansal sistemini bugünkü güçlü yapısına getiren de Ak Parti iktidarları olmuştur.

Türkiye'deki bankacılık sisteminin de ekonomik hayatın da garantörü, Türkiye Cumhuriyeti hükümetidir. Kılıçdaroğlu, bu üslubu ile eğer dışarıda birilerine veya onların buradaki uzantılarına Türk ekonomisinde bir kriz beklentisi var, görüntüsü vermek istiyorsa bu açık bir şekilde Türk ekonomisine yönelik bir ihanettir. Bunun hesabını vermek durumundadır. Kime, neyi jurnalliyor? Birtakım gizli tweet hesaplarında çıkan ve açıkça Türkiye'de manipülatif nitelikteki twwet hesaplarındaki bilgilere dayalı olarak bir ana muhalefet partisi liderinin ülkesini zan altında bırakacak ifadelerde bulunması sorumsuzluktur.

Türk ekonomisi güçlüdür. Herkes de bilsin ki hiçkimsenin bu finansal sistemde ayrıcalığı yoktur. Kurallar bellidir. Bu kurallar ne şekilde işletilecekse o şekilde işletilir. Bizim için önemli olan şu veya bu bankayı korumak ya da tasfiye etmek değil, Türk finansal sisteminin kurallarını ayrımsız bir şekilde işletmektir. Kılıçdaroğlu'nun provokatif açıklamaları hak ettiği cevabı alacaktır."