Emeklilere çift maaş ikramiye vaadini yineleyen Kılıçdaroğlu, 'O ikramiyeyi vereceğim. O ikramiye bu ülkenin vefa duygusu sonucu sana ödenen paradır.' dedi.

Kılıçdaroğlu partisinin Erzincan mitinginde konuştu. Türkiye ekonomisinin dünyanın 18. ekonomisi olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Türkiye ekonomi büyüklük olarak dünyanın 18. ülkesi. Yeri geldiğinde para var diyorlar, Türkiye zengin diyorlar. Emekliye para yok diyorlar. Emekli kardeşim, 11 milyonu aşkın emekli kardeşim, ne derlerse desinler CHP iktidarında ben sana o ikramiyeyi vereceğim. O ikramiye bu ülkenin vefa duygusu sonucu sana ödenen paradır. Diyorlar ya, parayı nereden bulacaksın? Sözüm söz, o kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim ve bu millete vereceğim" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

"SİYASETİN ALANI FARKLIDIR"
Çirkin bir politika yapıyorlar. En temiz duygularımızı siyasete alet ediyorlar. Buna izin vermeyin. Siyasetin alanı farklıdır. Eğer benim komşum açken ben rahat isem beni sorgulayın. Onunda karnı doyacak benimde karnım doyacak. O da sevinecek bende sevineceğim. Benim hayat felsefem budur. Hiç kimsenin ötekileştirilmesini istemem. Bütün vatandaşlarımı kucaklamak isterim.

"EN AZ YÜZDE 80'İNİ SİLECEĞİM"

Ben Erzincan ve Erzincanlılardan gurur duyuyorum, onur duyuyorum. Gidip propaganda yapıyorlar. Efendim CHP iktidara gelirse faizler yükselirmiş. Hayatımda duyduğum en saçma söz. Erzincan'dan söylüyorum Ankara duysun. Tam tersin kredilerin en az yüzde 80'ini sileceğim. Vatandaşı rahatlayacağım. Bunu yaparkende onların yaptığını yapmayacağım, bunlar bize oy verdi diye bakmayacağım. O partili bu partili, odur şudur diye bakmayacağım sileceğim. Sözüm söz sileceğim.

"İSTİKRAR MI KALDI, EKONOMİ Mİ KALDI"

CHP iktidar olursa ekonomik istikrar bozulurmuş. İstikrar mı kaldı, ekonomi mi kaldı? 3 yıldır ekonomi patinaj yapıyormuş. 6 milyon 200 bin işsiz var, ne yapıyorlar biliyor musunuz? Meclis tatile girmeden önce kanun tasarısı getirdiler. Nedir biliyor musunuz? Yabancıların çalıştırılmasına dair kanun. 6 milyon 200 bin çalışan var yabancı çalışan arıyorlar. Buna izin verecek misiniz? İşsizlerin anne ve babasına sesleniyorum, çocuklarınızın iş bulmasını istiyorum. Dışardan geleceklere iş, kusura bakmayın ilk önce kendi gençlerimiz. 6 milyon işsize işi biz bulacağız, CHP bulacak. Ekonomide istikrarı, bütçe disiplininde istikrarı biz sağlayacağız. Şunu unutmayın sevgili Erzincanlılar, Eğer bir politikacı millete hesap vermiyorsa o politikacı cebini düşünüyordur. Biz büyümeyi, istikrarı sağlayacağız. Faizleri düşüreceğiz. Çünkü biz diyoruz ki, üreten, görmekli, çalışan Türkiye istiyoruz. Bizim istediğimiz Türkiye bu.

"SORU ŞU, NASIL YAPACAĞIZ?"

Refahı tabana yayacağız. Köylüsü, çiftçisi, emeklisi kazanacak. Soru şu, bunu nasıl yapacağız? Ramazan ve Kurban bayramında emekliye birer maaş ikramiye ile bunu başlatacağız. Çiftçiye mazotu 1,5 liradan vereceğiz. Faizlerin yüzde 80'ini sileceğiz. Diyorlar ki, ey Kılıçdaroğlu parayı nereden bulacaksın? Onlar benim özgeçmişimi bilmiyorlar, ya da biliyorlar söyleyemiyorlar. Ben 29 yıl devlette çalıştım. Görevim bütçe nasıl yapılır, kul hakkı nasıl yenmez. Ben bunları çok iyi bilirim ama onlarında başka bir uzmanlık alanı var, malı nasıl götürürsün, kul hakkını nasıl yersin, milleti nasıl soyarsın o konuda uzmanlar.

"KAÇAK SARAYIN HORTUMLARINI KESECEĞİM"

Türkiye ekonomi büyüklük olarak dünyanın 18. ülkesi. Yeri geldiğinde para var diyorlar, Türkiye zengin diyorlar. Emekliye para yok diyorlar. Emekli kardeşim, 11 milyonu aşkın emekli kardeşim, ne derlerse desinler CHP iktidarında ben sana o ikramiyeyi vereceğim. O ikramiye bu ülkenin vefa duygusu sonucu sana ödenen paradır. Diyorlar ya, parayı nereden bulacaksın? Sözüm söz, o kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim ve bu millete vereceğim.

"ONLARA GÖRE EMEKLİLER PARAYI İSVİÇRE BANKALARINA YATIRACAK"

O kadar şaşırmışlar ki, birisi kalkıp diyor ki, para yok parayı nereden vereceksin, öbürü biz hazineyi doldurduk Kılıçdaroğlu harcayacak? Şaşırdılar, biz insanı düşünüyoruz, refahı düşünüyoruz. İnsan işsizse doğru değildir. Bu ülkeye huzuru, barışı getireceğiz. Bu ülkede yoksulluğu, yolsuzluğu bitireceğiz. Herkesin işi herkesin aşı olacak. Emekliye 2 maaş ikramiye verince ne yapacak, onlara göre, emekli alacak parayı İsviçre bankalarına götürüp hesap açacak. Emekli alacak parayı esnafa alışverişe gidecek. Esnaf, toptancı, fabrikacı, sanayici kazanacak.

"ANADOLU'DA YENİ CAZİBE MERKEZLERİ YARATMAMIZ LAZIM"
Onların derdi de Kılıçdaorğlu, millete para dağatacak bize kalmayacak. Hortumlar kesilecek ki bu milletin cebi para görsün. Siyaset anlayışım şudur, politikacı zengin olmaz, zenginleşmez. Sen zenginleşmeyeceksin, millet zenginleşecek. Herkes kazanacak hortumcular kaybedecek. Erzincan'ın bir sanayi kenti olmasını isteriz, zamanında fabrika kuruldu kapandı veya islaf etti. Anadolu'da yeni cazibe merkezleri yaratmamız lazım, insanlar büyük kentlerin varoşlarında perişan olmasınlar. Bunun yolu CHP'nin iktidarında, halkın iktidarında geçiyor. 7 Haziran'da başlangıç yapmak, Türkiye'yi şaha kaldırmamız lazım. Onurlu bir Türkiye'yi inşa etmemiz lazım.

"BAŞLANGIÇ YAPACAĞIZ"

Erzincan bir tarım kenti, üzümü ve tulum peyniri meşhur. O eller, peyniri yapan eller mübarek ellerdir. Günün yirmidört saatinde çalışan elleri öpmek lazım. Ama Erzincan kan kaybediyor, işsizlikte, göçte kan kaybediyor. Bunları değiştirmek için 7 Haziran'da yeni bir başlangıç yapacağız. Sandığa giderken şu veya bu nedenle CHP'ye oy vermeyen bir vatandaşımızı beraber götüreceğiz, bak kardeşim diyeceğiz. 13 yıl kredi açtık, kendileri tek başlarına yönettiler. 13 yılın sonunda geldiğimiz noktayı o vatandaşa anlattım. 13 yılda kredi açtık 6 milyon işsizimiz, 13 yıl kredi açtık 250 bin atama bekleyen öğretmen, 2 milyon Suriyelimiz var, Suriyelilere ödenen 5,5 milyon paramız var. O zaman gel bu tabloyu değiştirelim, güzel bir başlangıç yapalım. Yaşanacak bir Türkiye'yi kuralım, beraber sandığa gidelim, CHP'ye yetki verelim.

"KÖŞEYİ DÖNMEK İÇİN İSTEMİYORUM..."

Sizden sadece 4 yıl için yetki istiyorum. Namuslu siyaset nasıl olurmuş, kul hakkı yememek neymiş, yoksulluk, işsizlik ile mücadele neymiş görsünler. Ben köşeyi dönmek için değil, bu ülkede her çocuğun mutlu, her evde bereket ve huzur olması için mücadele ediyorum. Bunları yaparken sözüm söz, bu ülkeye birinci sınıf demokrasiyi getireceğim. Hiçkimse düşünce özgürlüğü yüzünden mahkemede sürünmeyecek. Bu ülkenin güzel insanların üçüncü sınıf demokrasiyle yönetilemez. Mustafa Kemal'in ülkesine birinci sınıf demokrasi yakışır. Size söz veriyorum, eğer gün 12 saat ise 12 saat, 24 saat ise 24 saat ise sizin için, ülkemiz, çocuklarımız, vatanımız için emek harcayacağım, çalışacağım. Ter dökeceğim ve döktüğüm her ter için size teşekkür edeceğim.