TBMM Genel Kurulu'nda 4 eski Bakan hakkında Yüce Divan oylaması sırasında HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ve bazı milletvekilleri ile kahkaha atarak sohbet etmeleri büyük tartışmalara neden olmuştu.Sosyal medyada tepkilere neden olan bu kare ile ilgili Burhan Kuzu'dan açıklama geldi.

Habertürk ekranlarında Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu "Türkiye'nin Nabzı Programı"na konuk olan Burhan Kuzu, Sırrı Süreyya Önder'le arasında geçen diyalogu anlattı."Sırrı şeytanlık peşinde. Geldi yanıma hocam sen Allah'tan korkarsın, Peygamberi bilirsin. diyor ve beni en ince noktamdan vuruyor. Nasıl oy vereyim, ne dersen onu vereyim diyor. Onun derdi benim niyetimi öğrenmek. 'Ya dedim Sırrı bak benim üzerime gelme, ben garip adamım, benim anam babam yok' dedim.



"Allah Seni Yarattı Şeytanı Niye Yarattı"
Ben oyumu kullandım. O kuyrukta bekliyor ve oradan böyle yapıyor bana. Sanki aramızda bir anlaşma var da filan gibi... Lan oğlum, Allah seni yarattı. Seni yarattı da niye şeytanı yarattı falan dedim. Öyle bir muhabbet oldu." dedi.