Vural, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Azrail'e aleykümselam deriz" sözünü hatırlatarak, "Ne diyecektin? "Bugün git yarın gel, durmak yok yola devam" mı? diyecektin" dedi.

Oktay Vural, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "MHP ve HDP koalisyonu" sözlerine tepki gösteren Vural, şöyle konuştu:

"AKP mitingleri yalan ve iftara atma meydanı oldu. Siyaset mertçe yapıyor. Bilgisiz ve fikirsiz siyaset insanları birbirine düşman gösteren partilere iftira atan siyaset anlayışı AKP'nin seçim beyannamesi olmuştur."

Davutoğlu, "MHP ile HDP paslaşıyor" diyor. Sizin birlikte paslaşarak milletin kalesine nasıl gol attığını herkes biliyor. Habur, Oslo, Dolmabahçe'de kim kimin kalesine gol attı? 10 maddelik anlaşma ile hem paslaştınız hem koalisyonu kurdunuz. Günde üç vakit HDP ile oturup, İmralı, Kandil, Başbakanlık ekseninde vatanı milleti anayasayı peşkeş çekiyorsunuz utanmadan sıkılmadan MHP'ye dil uzatıyorsun. HDP ve MHP koalisyonunu milletin aklı almıyor ama senin o küçük aklın söyletiyor. 112'yi çağırın bu adamı bir an önce doktora götürün. Bir insan böyle bir yalanı atabilir mi? Şerefli bir mücadelemiz var bu yoldan hiç dönmedik."

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, iktidarın gazetecilere "Oturun gazeteciliğinizi yapın" dediğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Gazetecilerin nasıl davranacağına sen mi karar vereceksin? Basın özgürlüğünden söz ediyorsun. Basını tehdit eden sizsiniz, akreditasyon uygulayan sizsiniz. Alo Fatih, Alo Mustafa hatlarını kullanan sizlersiniz. Sana ne Cumhurbaşkanı'nın basın danışmanı mısın, özel kalem müdürü müsün? Sen de otur başbakanlık yap. Başbakan olduğunu bir hatırla. Seni sıfırlıyor, saray darbesi yapıyor. Kameraman hangi açıdan çekecek, köşe yazarı ne yazacak onunla uğraşıyor. Gazeteciler gazeteciliği senden mi öğrenecek? Davutoğlu'nu çok ciddiye almamak lazım."