Şamil Tayyar, Abdullah Gül için, "Bu parti sizi Dışişleri Bakanı yaptı, Başbakan yaptı, Cumhurbaşkanı yaptı. Daha ne yapsın?" dedi. Tayyar, "Demirel kötü bir final yaptı. Eğer Sayın Gül, şu ana kadar oluşturduğu siyasi mirasa ihanet ederse, sonu Demirel gibi olur. Abdullah Gül’ün artık torun sevmesi gerek. Bizim, siyasetçilere evlerinde ölme fırsatı vermemiz gerekir" şeklinde konuştu.

Bir televizyon kanalında canlı yayında konuşan Şamil Tayyar, Abdullah Gül için şu sözleri kullandı:

"BU PARTİ SİZİ BAŞBAKAN, CUMHURBAŞKANI YAPTI"
"Süleyman Demirel kötü bir final yaptı. Aynı şey bugün... Sayın Gül partimizin kurucularından. Partimizin ilk Başbakanı, ilk cumhurbaşkanı. Çok önemli görevlerde bulundu. Bu parti sizi Dışişleri Bakanı yaptı, Başbakan yaptı, Cumhurbaşkanı yaptı. Daha ne yapacak ya? Daha ne yapsın? Siz de müsade edin, bu partinin önünü açın. İnsanlar gelsin size danışsın, elinizi öpsün. Siz de gençlere tecrübenizi aktarın. Bir genel başkan yardımcımız ‘torun mu sevsin’ dedi. Torun sevmek ayıp bir iş mi? Gerekirse torun sevsin.
Bu herkes için geçerli. Rahmetli Necmettin Erbakan, o da bırakmadı. Kongreye elektrikli sandalyeyle çıktı. Sandalyesinde hayatını kaybetti. Rahmetli Ecevit de öyle. Son ana kadar koltuğu bırakmadı, yürüyemiyordu. Rahmetli Alparslan Türkeş aynı şekilde. 
Bizim, siyasetçilere evlerinde ölme fırsatı vermemiz gerekir. Siyaset, milletvekilliği vs. geçici bir kamu hizmetidir. Ölünceye kadar hak değildir.

"AK PARTİ'DE GENEL BAŞKANLIK SORUNU MU VAR?"
Sayın Gül'ün kendi ismi üzerinden siyasi spekülasyon yapılmasından rahatsızlık duyması gerekirdi. Sitemim var. Sitem dosta yapılır zaten. Sayın Cumhurbaşkanımızın ne kadar fedakârca ve özveriyle çalıştığını hepimiz gördük. Keşke Abdullah Bey şunu yapabilseydi... Eski cumhurbaşkanıo olarak 3-5 yere gitseydi, insanlarla bir araya gelseydi kötü mü olurdu? Kayseri'de 2 milletvekili kaybettik, yüzde 52'ye düştü oyumuz. Kayseri'de iki görünseydi, Kayseri mitinginde görünseydi.... Ondan sonra çıkıyor yemek yediği bir milletvekili, ‘siyasete girebilir’ falan diyor... Bu yanlış. Ak Parti'de bir genel başkanlık sorunu mu var? Niye biz başka isimler üzerinden senaryo üretiyoruz?

"AK PARTİ ERİRSE SEN GELSEN NE OLUR?"
Seçimden önce kulislerde Sayın Gül'e yakınlığıyla bilinen bazı isimler şu havayı yaydı... Seçimde AK Parti büyük bir yenilgi alacak. Genel Başkan değişecek, kongre yapılacak. Sayın Gül de genel başkan olacak diye bir hesap yapıldı. Bu hesap tutmadı. Sayın Gül ise bu hesabın içinde doğrudan olmasa bile bu hesabı yapanların değirmenine tavrıyla su taşıdı. Daha özenli bir yol izleyebilirdi. Etrafındaki bazı eski bazı siyasetçilerin kafasını karıştırmasına izin vermemesi gerekir. AK Parti erirse 20'ye 30'a düşerse sen gelsen ne olur? 

Ahmet Sever'in kitabına 'dur' diyebilirdi. Milletvekilleriyle iftar yaptı, milletvekillerinden biri 'siyasete dönebilir' dedi. Daha açıklama yapıp yalanlamadı.  

"TORUN SEVMESİ GEREKİR"
Biz yeni Türkiye'yi konuşurken Sayın Gül'ün ikbalini konuşuyoruz ya. Ne kadar zûl bir durumdur ya, Allah aşkına. Ne oldu ya? 7 yıl bu ülkede Cumhurbaşkanlığı yaptı. Bizim hafızamızda önemli bir yeri var. Bakın Demirel örneğini verdim. Eğer Sayın Gül, şu ana kadar oluşturduğu siyasi mirasa ihanet ederse, sonu Demirel gibi olur. Çok açık söylüyorum."