Saray ve İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah Gazetesi Yazarı Sevilay Yükselir, Cumhurbaşkanlığı'ndan ayrıldıktan sonra hala Huber Köşkü'nde oturan Gül Ailesine "neden hala Huber Köşkü'nde oturuyorsunuz" diye sordu.

Havuz medyası yazarlarından Sevilay Yükselir, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından koltuğunu Tayyip Erdoğan’a devreden Abdullah Gül’ün neden Huber Köşkü’nden ayrılmadığını sorguladı.

"SEVİLAY FİTNE YAPIYOR"
Huber Köşk'ü neden boşaltılmıyor başlıklı yazısına "Bazıları ‘Sevilay fitne yapıyor’ diyecekler "ifadesiyle başlayan havuz yazarının yazısından ilgili bölümde şunları yazıyor:

“Bulaşmamayım şimdilik bu mevzuya ama sanırım artık benim açımdan yanlış anlaşılacak bir durum yok! Çünkü üzerinden tamı tamına 6 ay geçti! Ha bugün, ha yarın diye diye aylar devrildi ve maalesef eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Huber Köşkü’nü hâlâ boşaltmadı. “

"RAHATSIZIM"
Yükselir, “Bit mit yok işin içinde. Ben bir yurttaş olarak Huber’in hâlâ Gül ve ailesi tarafından kullanılmasından rahatsızım efendim” dedi.

İLGİNÇ HATIRLATMA: "DEVLET TERBİYESİ BUNU GEREKTİRİR"

Köşkün devlet mülkü olduğunu ve kim tarafından kullanılacağının belli olduğunu vurgulayan Yükselir, “Eğer gerçekten etik kurallara saygı ve bağlılık varsa o zaman o köşk bir an evvel boşaltılmalıdır. Devlet terbiyesi bunu gerektirir” dedi.

SEZER VE DEMİREL ÖRNEĞİ
“Her ikisi de görev süresi bitip devirteslim yaptıkları gün evlerine geçti! Onlar da binbir türlü bahane sürüp Çankaya’yı veya Cumhurbaşkanlığı’na ait mülkleri kullanmaya devam edebilirdi. Ama yapmadılar! 6 ay değil, bir gün bile bu kuralı çiğnemediler! Neden? Çünkü devletin en üst düzey makamında oturma şerefine nail olmuş insanlara yakışan hareket budur da ondan!”