Şamil Tayyar'ın, 4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmesi yönünde oy kullanan AKP'li vekiller için "hain" ifadesini kullandığı aktarılarak, değerlendirmesi sorulan Bozdağ, Tayyar'a "Değerlendirme yetkisi yok." diyerek tepki gösterdi.

Meclis Soruşturma Komisyonunun yaptığı çalışmanın ardından 4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmemesine karar verdiğini hatırlatan Bozdağ, bunun bir anlamda takipsizlik kararı anlamına geldiğini belirtti.

Bu karar çerçevesinde konunun Genel Kurul'da görüşüldüğünü ifade eden Bozdağ, "Oylanan Yüce Divan'a göndermeme kararı değil. Bu raporun görüşülmesi sırasında muhalefet tarafından 4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmesini öneren önerge oylandı, reddedildi. Zira muhalefet partileri bu konuda Anayasa'nın öngördüğü 276 çoğunluğunu temin edemedi" dedi.

Bakan Bozdağ, Tayyar'ın açıklamasıyla ilgili de "Yaptığı açıklamayı doğru görmediğimi özellikle ifade etmek isterim. Sayın Tayyar'ın parti adına konuşma, değerlendirme yapma yetkisi yok, kendi görüşleridir. Ama bu şekilde ifade etmesini doğru ve şık görmediğimi ifade etmek isterim. Milletvekillerimiz hepsi kendi özgür iradesiyle karar vermiştir. Bu, AK Partinin grubunu serbest bıraktığının somut göstergesidir" ifadesini kullandı.

GÜLEN KONUSU

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen hakındaki yakalama kararının henüz Bakanlığa ulaşmadığını bildirdi. Bozdağ, Adalet Bakanlığı ile İnsan Hakları Kurumunun Hakimevi'ndeki istişare toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gülen hakkındaki yakalama kararına ilişkin soru üzerine Bozdağ, İstanbul Sulh Ceza Hakimliğinin Gülen ile ilgili yakalama kararı verdiğini, kararın Adalet Bakanlığına geleceğini ve bunun ardından bakanlıkta kırmızı bültenle ilgili uluslararası hukuk çerçevesinde uyulması gereken kurallara uygun şekilde değerlendirileceğini söyledi.

Bozdağ, "Bunu İçişleri Bakanlığımıza göndereceğiz, onlar da Türkiye İnterpolü'ne gönderecek, oradan da ilgili yerlere gönderilecek. Henüz Adalet Bakanlığı diğer bakanlıklara göndermedi, çünkü karar bize de intikal etmedi" diye konuştu. 

Aktif