2016 Avrupa Şampiyonası finalleri yolunda ilk hedef İzlanda. Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Letonya ile Kazakistan’ın da yer aldığı A Grubu’nda ilk ikiye girmeyi isteyen Ay-Yıldızlı ekibimiz, Atlas Okyanusu’nun kuzeyindeki bu soğuk Avrupa ülkesini yenerek elemelere moralli başlamayı hedefliyor. Deplasmanda Danimarka ile oynadığı hazırlık maçını 2-1 kazanan Milliler, daha sonra İzlanda ile iklim benzerliği sebebiyle kamp için İskoçya’ya gitti. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetimindeki A Milli Takım, St. Andrews Üniversitesi sahasında çalışmalarını sürdürüyor. Kafile, 8 Eylül’de İzlanda’nın başkenti Reykjavik’e geçecek. Bu ülke ile oynanacak grup eleme karşılaşmanın son provası ise maça ev sahipliği yapacak Laugardalsvöllur Ulusal Stadyumu’nda saat 18.30’da gerçekleştirilecek. İzlanda-Türkiye müsabakası 9 Eylül’de TSİ 21.45’te başlayacak.

Karşılaşma Show TV'den canlı yayınlanacak

İzlanda bizi 4 kez yendi, biz 1 kez kazandık

Türkiye, İzlanda ile tarihinde 8. kez karşılaşacak. Daha önce yapılan 6'sı resmi 1'i özel toplam 7 maçta İzlanda 4 galibiyet elde ederken, Türkiye 1 maçı kazandı. 2 maç ise berabere bitti.

İlk olarak 1982 Dünya Kupası elemeleri karşılaşmasında karşı karşıya gelen takımlardan İzlanda, Türkiye'yi deplasmanda 3-1 yenmiş, 1 sene sonra evinde oynadığı maçı da 2-0 kazanmıştı.

7 sene sonra 1990 Dünya Kupası elemelerinde yeniden akrşılaşan iki takım ilk maçlarında İnönü Stadı'nda 1-1 berabere kalmış, 11 ay sonra İzlanda'daki maçı ise 2-1'le kazanan ev sahibi taraf olmuştu.

1991'de hazırlık maçı için İzlanda'da karşılaşan iki takımdan kazanan bu kez farkla yine İzlanda oluyordu: 5-0

Son olarak 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde aynı gruba düşen iki takımdan Türkiye ilk maçı Ali Sam Yen'de 5-0 kazanıp Kuzey Avrupalı rakibine karşı ilk gaklibiyetini aldı. İzlanda'daki karşılaşma ise golsüz berabere bitmişti.