Beşiktaş Kulübü haciz şoku yaşıyor. 8 milyon 839 bin dolarlık borç için haciz memurları Akaretlerdeki kulübün kapısına dayandı. Haciz memurlarının kulüp binasına gelmesinin ardından siyah beyazlı kulübün avukatları rotasını Akaretler'e çevirdi. Haciz memurları kulüp başkanı Fikret Orman ve yönetim kurulu üyelerinin oturduğu 13. kattaki tüm masa sandalye ve eşyalara haciz koydurdu. Borcun eski başkan Yıldırım Demirören döneminden kalma ve Aktif Tanıtım Şirketi'ne olduğu öğrenildi.

BORÇ YAPILANDIRILMIŞTI ANCAK...
İkinci başkan Ahmet Nur Çebi ve bazı yöneticiler, eski başkan Demirören döneminden kalan borç için bir süre önce Aktif Tanıtım Şirketi yetkilileri ile anlaşıp, rakamı 3 milyon dolara indirmişti. Ancak 3 milyon dolarlık borcun 300 bin dolarlık son taksiti ödenmeyince anlaşma bozuldu ve reklam şirketi yetkilileri bu sabah Akaretler'e gelerek binayı haciz işlemini başlattı.

YÖNETİCİLER ORTADA YOK
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın konu ile ilgili olarak avukatlarla telefon görüşmesi yapıp bilgi aldığı belirtilirken, kulüp binasında hiçbir yöneticinin olmaması dikkat çekti.

HUKUK BÜROSU AÇIKLAMA YAPTI
Reklam şirketinin hukuk bürosu ise yaptığı yazılı açıklamada, borcun Yıldırım Demirören dönemine ait olduğu, Fikret Orman yönetiminin borcu ödeme protokolüne bağlasa da protokole uyulmadığı gerekçesiyle icra takibine kaldığı yerden devam edilerek haciz işlemine başlanmıştır denildi.

AVUKATLARLA HACİZ MEMURLARI ARASINDA ARBEDE YAŞANDI
Haciz memurları ve avukatlar kulüp binasına geldiğinde tatsız olayların yaşandığı, kulüp avukatlarının hacize gelen memurları ve avukatları içeriye almak istemedikleri öğrenildi. Bu sırada arbede yaşandığı belirtildi. İçeriden alınan bilgilere göre sert tartışmalar oldu.

KULÜPTE PARA OLMADIĞI İÇİN ÖDEME YAPILAMADI
Memurlar içeri girince yapılan görüşmede, kulüpte para olmadığı için ödeme yapılamayacağı anlaşıldı. İçerideki mallar için tutanak hazırlandı. Haciz işlemi yeniden başlatıldı. Görevliler ilk etapta başkan ve yönetim kurulu üyelerinin odalarının bulunduğu 13. kattaki tüm masa, sandalye ve diğer eşyaları toplatıp değer tespiti yaptı.

ÖN KAPIDA 2, ARKADA 1 KAMYON...
Haciz için gelen reklam şirketi yetkilileri 3 tane kamyon getirtti. Kamyonların 2'si kulüp binasının ön tarafında, diğeri ise arkada bekletiliyor.