Başkan adayı Burak Elmas, Galatasaray yönetimini dava etti. Galatasaray'da iptal edilen başkanlık seçimlerinin yankıları sürüyor.

Galatasaray'da 29 Mayıs'ta olması gereken seçim öncesi, yönetimin iptal kararı alması ve bu konuda geri adım atmaması üzerine başkan adayı Burak Elmas ikinci defa ihtar çekmişti.

Seçimin olağan tarihinde gerçekleşmesi ve yönetimin aldığı bu karardan geri adım atması gerektiği ifade edilmiş aksi halde dava açılacağı söylenmişti. Ve Burak Elmas ikinci ihtardan sonra yönetiminden geri adım gelmeyince davayı açtı.

Elmas davayı açmadan önce seçimlerin iptali konusunda ''Yaklaşık iki yıldır Galatasaray'ın doğru yönetilebilmesi için ekibimizle birlikte çalışıyoruz. Bu süreçte, istisnasız bütün kurullarımızda çalışacak ve Galatasaray'ı hak ettiği yere getirecek çalışma arkadaşlarımızı sizin takdirlerinize sunduk. Galatasaray ile ilgili projelerimizi kamuoyuna açıkladık'' açıklamasında bulunmuştu.

'Hiç Kimse Galatasaray'ın yarınlarını karartamaz'

''Galatasaray, yalnızca bir spor kulübü değil, sosyalleşme süreci, değer yargıları ve kültürüyle 30 milyon taraftarı olan Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütüdür. Kimse Galatarasay'ın yarınlarını, umutlarını ve geleceğini karartamaz. Hiçbir Galatasaraylı buna müsaade etmez.''

Galatasaray'da başkanlık seçimi ne zaman yapılacak?

Galatasaray Kulübü ilk olarak, olağan seçimli genel kurulun 22 Mayıs'ta, çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise 29 Mayıs'ta yapılacağı açıklanmıştı.

Galatasaray Kulübü, iptal edilen olağan seçimli genel kurul toplantısının tam kapanma sonrasında, pandemi koşullarının imkan vereceği en yakın tarihte gerçekleştirileceğini duyurdu.

Galatasaray Divan Kurulu Başkanlığı ise, "Bugün itibarıyla, seçim sürecinin işlenmesine ve seçimin belirlenen tarihte yapılmasına engel bir hal bulunmamaktadır." açıklamasıyla seçimin 29 Mayıs'ta yapılması gerektiğini belirtti.