Demba Ba'yı transfer etmek için atağa geçti

İngiliz basınında bugün çıkan haberlerden West Bromwich Albion'un Demba Ba'yı Çin'e gitmekten vazgeçirecek çok iyi bir teklif yapmaya hazırlandıkları ve Beşiktaş ile görüşmek için temsilcilerini İstanbul'a gönderdikleri öğrenildi.

Demba Ba'yı transfer etmek için atağa geçti
 
"Çin'de oynamaktansa İngiltere'ye dönmeyi tercih ederim" diye konuşan Demba Ba'yı takımın bugüne kadarki en çok kazanan futbolcusu yapacak teklifin bugünlerde yapılacağı ileri sürüldü.

Haberi "West Bromwich Demba Ba'ya en yüksek maaşı teklif edecek" başlığıyla veren Birmingham Mail, West Bromwich Albion'un Demba Ba transferinde şansı olduğuna inandığını yazdı. Beşiktaş'ın Didier Drogba ve Nicolas Anelka'nın oynadığı Shanghai Shenhua'nın bir sezonda 7 milyon Euroluk teklifini kabul etmeye ikna etmeye çalıştığı ileri sürüldü. Çin kulübünün Beşiktaş'a teklif ettiği 10 milyon sterlinlik bonservis ücretinin başka teklifleri silip süpürdüğü kaydedildi.

Demba Ba'nın The Hawthorns'da haftada 70 bin sterlin civarında alacağına dikkat çekildi.
Şu anda kulübün en fazla maaş alan futbolcuları Ben Foster, Darren Flecher ve Joleon Lescot'un haftalıklarının 50 - 60 bin sterlin olduğu öğrenildi. Albion, 30 yaşındaki eski Chelsea, Newcastle ve West Hamlı futbolcuyu alacağından dolayı umutlu görünüyor fakat dünyanın her tarafından Ba'ya tekliflerin yağdığı anlaşıldı. Birmingham Mail, "Ba kararında para hesabı yaparsa İngiltere'deki vergi yasalarından dolayı West Bromwich Albion'un rakip kulüplerle yarışması zor" yorumunu yaptı.

İngiltere'de yüksek kazançlılar yüzde 45 vergi verdiğinden Ba'nın 2.5 milyon sterlinlik maaşı 1.375 milyon sterline düşüyor.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.