Stat: Ülker

Hakemler: Hakan Ceylan, Sezgin Çınar, Gökmen Baltacı

Fenerbahçe: Ertuğrul Taşkıran, Şener Özbayraklı, Ba, Alves, Hasan Ali Kaldırım (Dk. 64 Alper Potuk), Mehmet Topuz (Dk. 64 Diego), Kadlec, Meireles (Dk. 64 Ozan Tufan), Ramazan Civelek, Nani, Fernandao

Amed Sportif Faaliyetler: Levent Taşkın, Abdullah Çetin, Sercan Özçelik, Kamil İçer, Ercan Çapar, Mehmet Sıddık İstemi (Dk. 75 Önder Karaboğa), Ercüment Balıkcı (Dk. 83 Özgür Akıncı), Mansur Çalar, Yusuf Yağmur (Dk. 60 Mehmet Abdullah Çoban), İbrahim Ferdi Coşkun, Şehmus Özer

Goller: Dk. 31 Mehmet Topuz, Dk. 40 Fernandao, Dk. 88 Nani (Fenerbahçe), Dk. 77 Kamil İçer (Amed Sportif Faaliyetler)

Sarı kartlar: Dk. 38 Ercüment Balıkcı, Dk. 48 Levent Taşkın, Dk. 60 Şehmus Özer, Dk. 82 Sercan Özçelik, Dk. 87 Abdullah Çetin, Dk. 89 Mansur Çalar (Amed Sportif Faaliyetler), Dk. 82 Fernandao (Fenerbahçe)



MAÇIN GOL POZİSYONLARI

31. dakikada Mehmet Sıddık İstemi'den topu kapan Mehmet Topuz, uzak mesafeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

40. dakikada Nani'nin sağdan pasında ceza alanı içinde boş pozisyonda topla buluşan Fernandao, meşin yuvarlağı rahat bir şekilde filelere gönderdi: 2-0.

77. dakikada Ercan Çapar'ın soldan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde iyi yükselen Kamil İçer, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-1.

88. dakikada Ramazan Civelek'in sağdan ortasında ceza alanı içinde boş pozisyonda topla buluşan Nani, iki denemede golü buldu. Nani'nin ilk vuruşunda, kaleci Levent Taşkın başarıyla meşin yuvarlağı çeldi. Dönen topu tekrar

önünde bulan Portekizli oyuncu, kaleci ve Mansur Çalar'ın müdahalesine rağmen meşin yuvarlağı kafayla filelerle buluşturdu: 3-1.



TRİBÜNLER BOŞ KALDI

Fenerbahçe ile Amed Sportif Faaliyetler arasında oynanan karşılaşmada tribünler boş kaldı. 18.15'te başlayan karşılaşmada tribünlerde yaklaşık 3-4 bin civarı taraftar yer aldı. Amedspor taraftarı ise il güvenlik kurulu kararı ile maça alınmadı.

800 POLİS, 400 GÜVENLİK

Karşılaşmada 800 polis ve 400 özel güvenlik görevlisi yer aldı. Tuzlaspor maçında 1000 polis ve 800 özel güvenlik görevlisi görev yaparken bu karşılaşmada sayı düşürüldü. Bunun nedeni olarak Amedspor taraftarının maça gelmemesi olarak gösterildi.

DERBİYE 3, AMEDSPOR MAÇINA 9 YABANCI GAZETECİ

Pazartesi günü oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini sadece 3 yabancı gazeteci takip ederken, Amedspor maçındaki yabancı basın mensubu sayısı 9'du. Hollanda, İngiltere, Almanya ve Fransa'dan gelen gazeteciler özellikle Diyarbakır ekibi hakkında notlar aldılar.



ERTUĞRUL KALEDE

Fenerbahçe'de kolu kırıldığı için uzun zamandır takımdan ayrı kalan kaleci Ertuğrul Taşkıran, Amedspor maçı ile birlikte sahalara döndü. Genç kalecinin dönüşü ile Fabiano kulübede yer aldı.

SADECE BRUNO ALVES

Fenerbahçe'de Beşiktaş maçında ilk 11'de oynayan oyunculardan sadece Bruno Alves ilk 11'de yer aldı. Tecrübeli futbolcu bilindiği gibi haftasonu oynanacak Akhisar karşılaşmasında cezası nedeni ile kadroda yer alamayacak...

DİYARBAKIRLI ÇOCUKLAR SAHADA

Sur'dan Beşiktaş ve Amedspor maçlarını izlemeleri için 45 çocuğu getiren Fenerbahçe bu çocukları Amed maçında futbolcular ile birlikte sahaya çıkarttı. TFF talimatı gereğince yaşı 8 ila 10 arasında olan çocuklar takım ile birlikte seronomide yer alırken yaşı 10'dan büyük olan çocuklar ise tribünde yer aldı.