Süper Lig'deki son 3 maçında 7 puan yitirerek taraftarını kahreden Fenerbahçe, Mersin İdman Yurdu'nu yenerek şampiyonluk yarışına tutundu. Volkan Şen'in golleri ile 9'da 2-0'ı bulan Sarı-Lacivertliler, 45+2'de Güven'i durduramasa da ikinci 45'te Fernandao ve van Persie ile farka gitti.

Fenerbahçe, 3 maç sonra zaferi hatırladı: 4-1. Kadıköy'deki Osmanlıspor beraberliğinin ardından deplasmanda Torku Konyaspor'a 2-1 kaybeden, geçen hafta da TT Arena'da ezeli rakibi Galatasaray ile 0-0 berabere kalan Sarı-Lacivertli takım, Kadıköy'de başlayan kötü seriye yine Kadıköy'de son verdi.

Son 3 haftada 7 puan kaybederek şampiyonluk olunda ağır yara alan Kanarya, dünkü farklı galibiyeti ile yeniden yarışa tutundu. Fenerbahçe maça adeta 2-0 önde başladı. 7'de kendi taşıdığı topu ceza alanı dışından Mersin ağlarına bırakan Volkan Şen, 2 dakika sonra da De Souza'nın pasında gelişine vurdu, farkı ikiye çıkardı: 2-0.



Van Persie ile Fernandao'nun arasında yaşanan gol sevinci dikkatlerden kaçmadı.

MERSİN'İN UMUTLARI AZALDI

İlk yarının bu skorla tamamlanması beklenirken 45+2'de konuk ekip farkı 1'e indirdi. Vederson'un sağdan kullandığı kornerde ön direkte Mehmet Topal'a rağmen kafayı vuran Güven Varol, topu filelerle buluşturdu: 2-1. 57'de Van Persie'nin pasında ceza alanı içinde topla buluşan Fernandao, sağ çaprazdan vurdu.

Muammer'in kolunun altından geçen top ağlarla buluştu: 3-1. 63'te kazanılan penaltıyı gole çeviren ve 35 günlük suskunluğuna son veren van Persie skoru ilan etti: 4-1. Fenerbahçe 3 maç sonra gelen galibiyetle bir nebze olsun rahatlarken, 4 Mart'taki Sivasspor galibiyetinden bu yana kazanamayan Mersin İdman Yurdu'nun ligde kalma umutları iyice azaldı.



Van Persie'nin gol sevincini tribünlerden tepki alan hocası Pereira ile paylaştı.

STAT:
Ülker

HAKEMLER: Serkan Çınar, Süleyman Özay, Erdem Bayık

FENERBAHÇE: Volkan 6, Gökhan 7, Kjaer 6, Alves 7, Hasan Ali 7, Mehmet 6 (Ozan '68 6), Josef 7, Alper 7, Volkan Şen 8 (Fernandao '46 7), Nani 6 (Diego '79 ?), Van Persie 8

YEDEKLER: Fabiano, Şener, Kadlec, Ba

MERSİN İDMANYURDU: Zülfikar 6, Güven 6, Gökhan 6 (Eren '29 6), Sadiku 6, Vederson 6, Murat 6 (Ahmet '87 ?), Khalili 5, Mehmet 5, Pedriel 6 (Serol '46 6), Tita 6, Morais 6

YEDEKLER: Nihat, Nurullah, Hakan, Ahmet

GOLLER: Volkan Şen (7 ve 9), Fernandao (57), Van Persie (P) (63) / Güven (45+2)

SARI KART:
Eren