Şükrü Saracoğlu Stadı'nda İsmail Kartal'ın Fenerbahçesine galibiyeti getiren gollerin ikisi de frikikten geldi. İlk olarak 35. dakikada sahneye Caner Erkin çıkarken, 84. dakikada da Emre Belözoğlu fileleri havalandırdı. 

Olympiakos'un tek golü de yine frikikten gelirken, golün sahibi 90+4'de Holebas oldu.

MAÇTAN KARELER - Süleyman ARAT'ın objektifinden
STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Onur Karabaş, Süleyman Özay, Erdem Bayık, Murat Özcan, Emre Malok
GOLLER: Caner Dk.35, Emre Dk. 81 (Fenerbahçe), Cholevas Dk. 90 (Olimpiakos)
 SARI KARTLAR:  Botia Dk.80 (Olimpiakos)
FENERBAHÇE: Volkan (**), M.Topuz(**), (Serdar Dk.61) (*), Bekir (**), Alves (**), Caner (**), M.Topal (***), (Muhammed Dk. 90) (?), Emre (***), (Selçuk Dk.83) (), Meireles (***), Kuyt (**), (Alper Dk.61) (*), Sow (**), (Webo Dk.78) (**), Emenike (***), (H.Ali Dk. 83) (?)
OLYMPİAKOS: Gago (*), Omar (*), (Salino Dk.61) (*),Botia(**), Abidal (**), (Avraam Dk.45) (*), Masuaku(**), Ndinga (*), (Saviola Dk.45) (**), Kasami (**), (Fortonuis Dk.72) (*), Bouchalakis (**), (Samaris Dk.61) (*), Ghazaryan (*), (Cholevas Dk.61) (**), Diamantakos (*), (Afellay Dk.61) (?), Fuster (**), (Mathieu Dk.45) (**)

Fenerbahçe buhranlı 1 haftayı geride bıraktıktan sonra yeni teknik direktörü İsmail Kartal ve yepyeni oyun dizilişiyle sahadaydı. İlk 30 dakika “acaba” sorularının sorulmasına neden olacak kadar durgun oynayan sarı lacivertliler sonraki dakikalarda oyun üstünlüğünü ellerine alıp keyifli bir futbol izlettiler. Beklentilerin aksine “kaos” sahaya yansımadı. Ersun Yanal krizi sahada yoktu. Yanal’ın kaos futbolu da sahada yoktu. Aksine yeni bir kimliğe bürünmüş bir Fenerbahçe sahadaydı. Sarı lacivertliler için çok önemli bir geceydi. Bir hazırlık maçı olsa da alınacak kötü bir skor kaosun devam etmesine neden olabilirdi. Ancak futbolcular belli ki bu durumun farkındaydı ve Caner ve Emre’nin iki mükemmel serbest vuruş golüne Chvovelas’ın mükemmel frikik golü ile karşılık gelince 2-1 kazanmasını bildiler.

1-      Fenerbahçe uzun top kullanıp sonra presle top almaya dayalı sistemden paslı ve kontrollü sisteme geri döndü. İyi de pres yapıyorlar.
2-      Emenike ve Sow’a dripling alanı yarattıklarında çok etkili olabiliyorlar. İki oyuncu da böyle oynamayı seviyorlar. İkisi de oyundan keyif aldı.
3-      Emenike yeni sezona hem çok formda hem de çok güçlü giriyor. Bu sezon belli ki çok daha iyi oynayacak.
4-      Emre, neredeyse her hazırlık maçından sonra yazdığımız gibi takımın en hazır ve en etkili oyuncusu. Sahaya hükmediyor.
5-      İsmail Kartal daha ilk maçta nasıl bir felsefe ile oynayacağını gösterdi. Takımı en iyi tanıyan isim ve istediklerini oyuncuları sahaya yansıttılar.