Galatasaray teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayırdı.

Sürpriz ayrılığın ilk şoku atlatıldıktan sonra ise arka planda kalan nedenler ortaya çıkmaya başladı. Yönetimle ile Hamzaoğlu arasındaki iplerin gerilmesine genç teknik adamın dün basın mensuplarına yaptığı transfer açıklamaları neden oldu.

Hamzaoğlu yönetiminde geçtiğimiz sezonu lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve Süper Kupa ile kapatan Galatasaray'da, Hamza Hamzaoğlu dönemi sona erdi.

Sarı kırmızılı kulüpten yapılan resmi açıklamada şu satırlara yer verildi;

"Galatasaray Futbol Takımı Teknik Direktörü Sayın Hamza Hamzaoğlu’nun sözleşmesi, varılan karşılıklı mutabakat çerçevesinde sona erdirilmiştir. Hocamıza bugüne kadar kulübümüze verdiği hizmetler için teşekkür ediyor, kendisine bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyoruz."

İŞTE AYRILIĞIN SEBEPLERİ
Galatasaray'da yaşanan şok ayrılığın temelinde ise Hamza Hamzaoğlu ile yönetim arasındaki transfer konusunda yaşanan fikir ayrılıkları yatıyor.

Hamzaoğlu dün gerçekleşen antrenman sırasında basın mensuplarına transfer konusunda açıklamalarda bulunmuş ve özellikle Umut Bulut konusunda hem bu oyuncuya hem de kendisine yöneltilen eleştirilere cevap vermişti. Genç teknik adamın özellikle, "Umut Bulut'un sözleşmesi otomatik uzamasaydı da ben sözleşmesini uzatacaktım. Umut gibi kim mücadele ediyor bu takımda" sözleri yönetim kurulunda da tepki gördü.