Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 15 ülkenin katılımı ile gerçekleşen Avrupa Şampiyonasına daha önce ülkemizi Avrupa'da defalarca temsil eden rekortmen sporcumuz ve Avrupa derecesi bulunan atletimiz Emre Öztürk'te katıldı. 



750 metre koşu 200 metre yüzme 750 metre koşu olarak yapılan yarışta EMRE ilk gün de kendinden bekleneni gerçekleştirerek 2. Olup Avrupa Şampiyonasında 2 defa derece elde ederek unutulmazlara adını bir kere daha yazdırdı. Bu şampiyonaya katılmadan önce Antalya da konaklayan ve kamp yapan sporcumuz kendini güçlü hissettigini söylemişti.



ANTRENÖRÜ EMRE HAKKINDA:

EMRE'nin antrenörü Emre hakkında şunları söyledi: "ilk önce şunu belirtmek isterim ki emre kesinlikle şımarık bi cocuk değildir eğer profesyonel spor yapıyorsaniz şunu bilmeniz gerekir başarı merdivenlerini belki birer birer tırmanırsınız ama eğer başarı sizi şımarık biri yaparsa Onar Onar geri inersiniz emre avrupa şampiyonu olduktan sonra ki gün bile antrenmana gelip antreman yapmış çocuktur bu başarıyı hakettiğini düşünüyorum herseyden evvel hırslı bir çocuk uyku saati yemek saati antreman saati hep bir plan ve program dahilindedir ve tabi uygulamakta bir o kadar zor emre nin arkadaşları geceleri 12 de eve girerken emre 10 da yatağa girmesi gerekir çünkü bu spor bunu gerektirir antrenmanda çoğu zaman hirsindan ağlardi ama asla pes etmedi bu ülkenin yüz akıdır olimpiyatlarda ulkemizi temsil edecek guce sahiptir."