İşte Erdoğan burada yaptığı konuşmadan satır başları:

Sizler esnaf olarak çılgına dönüyordunuz ya. Hesap makinaları bile ihtiyaca cevap vermiyordu. Yahu bir kuruşa bir liraya, tuvalete giderken bir milyona tuvalete gider hale geldik.

“ERKEĞİM DİYOR, NE ERKEĞİ YA”
Bunlar ne dediklerini, ne istediklerini de bilmiyorlar. Hangi esnafımız molotof kokteyliyle havai fişeklerle taciz edilmeyi kabul edebilir mümkün mü? Demir bilyeler, sapan bunun kullanılmasını kabul edebilir? Maske, niye maske takıyorsun? Eğer sen terörist değilsen yüzün açık dolaş.

Erkeğim diyor, ne erkeği ya. Erkek pantolonla dolaşıyor, sen niye etekle dolaşıyorsun. Maalesef bunlarla dolaşıyorlar, kendilerini gizliyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Dürüst olun dürüst. Yani terörist ama her yola başvuruyor. Bununla ilgili bu kanun er veya geç çıkacak.

Ben şahsen bu makama geldikten sonra bir şeyden çok rahatsız oldum. Birilerinin amacını anlıyoruz da, ana muhalefet ve muhalefetin yaptıklarını anlamakta zorlanıyorum. Parlamento içinde üç tane parti, bir de bunların yanında paralel yapı. Dört birliktelik ve medyasıyla yazılı ve görsel olarak bu üç taneye desteği veriyor. Bu süreci devam ettirmek istiyorlar. Er veya geç milletimizin parlamentoya gönderdiği milletvekilleri inşallah burada bu düzenlemeyi yaparak bize gönderecekler.

Musul başkonsolosluğunu niye zamanında boşaltmadınız dediler. Süleyman Şah türbesini daha güvenli bir yere taşıyoruz. Bu defa da niye böyle yaptınız, topraklarımızı bıraktınız, kaçtınız diye ortalığı ayağa kaldırıyorlar.