İZMİRSPOR 1923 Taraftar Derneği'nin dün bazı gazetelere, "İzmir halkına" başlığıyla verdiği ilanın arkasından arazi pazarlığı olduğu öne sürüldü. İzmirspor Denetleme Kurulu Başkanı Mehmet Peynirci, sarı-lacivertli ekibin yaptığı teklifin kulüp borçlarının ödenmesi için çok önemli olduğunu ancak, taraftar tepkisi üzerine kabul edilmediğini söyledi. 

İlanda yer alan, "Bir İstanbul kulübü, İnciraltı tesislerimizin 25 dönümünü en az 25 yıllığına kiralamak için teklif sunmuştur" ifadesinde Fenerbahçe'nin kast edildiği, öneriyi İzmirspor Denetleme Kurulu Başkanı Mehmet Peynirci'nin damadı olan Fenerbahçe Genel Kurul Üyesi Ali Nişancı'nın yaptığı iddia edildi. Nişancı'nın, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan aldığı yetkiyle spor okulu açmak üzere İnciraltı Tesisleri'nin 25 dönümünü kiralamak istediği bildirildi. Mehmet Peynirci, iddiaları kabul ederken, bu teklifin kulübümüzün borçlarının ödenmesi için çok önemli olmasına rağmen taraftarlarının karşı çıktığını, pazarlık bile edilmediğini söyledi. İzmirspor taraftarlar adına konuşan Taraftar Derneği eski Başkanı Lemi Ölçer ise, şöyle dedi:

"Efsane başkanımız Cavit Ölçer tarafından 1978 yılında kulübümüze kazandırılan ve İnciraltı Tesisleri'nin yer aldığı 42 dönümlük arsa, İzmir'in en değerli arazilerinden biridir. Geçmiş yönetimler kiracılarla mahkemelik olmuş, emlak vergileri kulübümüzü borç batağına sürüklemiştir. İzmirspor üzerinden kimse rant sağlayamaz."