CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.Konuşmasında İçgüvenlik yasasını eleştiren ve kanunu çıkarmayacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu bu konuda Abdullah Gül ile ilgili önemli bir ayrıntıyı da paylaştı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından bazı satır başları:

Neden korkuyorsunuz. Kalkın ayağa yürekli olun. Korkmayın. Bu ülkenin bağımsızlığı ve onuru için korkmayın. Baskıya boyun eğdimiz sürece baskı hafiflemeyecek artacaktır. Ben size söylüyorum. Daha dik durun. Daha onurlu durun. Ödün vermeyin.

Biz iktidar olduğumuzda kimsenin gazetesine el koymayacağız. Herkes özgürce yayın yapacak. Ama bir şeyi kesin yapacağız. O gazetelere giden hortumları sözüm söz keseceğiz.

Devletin bankalarından götürüyorsunuz. Genel müdürlerine telefon ediyorsunuz oğlum süleyman 2 milyon gönder diye. Bunları keseceğiz. Vatandaş okursa ayakta kalırsın. Okumuyorsa zaten gümbürdeyip gidersin.

En geç bir yıl içinde CHP'nin iktidarında bu ülkede öğrenci yurdu sorunu kesinlikle kalmayacaktır. Kimse bu sorunu çözmek istemedi. Birer ikişer kişilik odalarınız olacak. Geniş bant internet olacak sıcak su olacak. Anneler babalar meraklanmayacak. Sözüm sözdür bunu yapacağız.

CHP'nin iktidarında YÖK diye bir kurum kalmayacak. 12 Eylül darbesinin bu kurumunu temizleyeceğiz. Üniversite öğrencileri yönetimde söz ve karar sahibi olacak. Yönetime onlar da katılacak.

Dün bir çınarı sonsuzluğa uğurladık. Yaşar Kemal'i... İnsan bedeni kadar değil yüreği kadar dünyada yer kaplar diyor. Onun yüreği evreni kaplıyordu. Yaşar Kemal Türkiye idi aslında. 7 yaşında babasını kaybetti. Ortaokulu terk etti. Babası cinayete kurban gitmişti. Çeltik tarlalarında çalıştı. Arzuhalcilik yaptı.

Hayatın bütün acılarını Yaşar Kemal çekti. Daha sonra gazeteci oldu romanlar yazdı öyküler yazdı. Dik durdu adam gibi durdu. Ödün vermedi ilkelerinden. Dik durduğu için komünist damgası yedi hapislere girdi. Bedel ödedi. Ama bedel ödedi diye düşüncelerinden vazgeçmedi. Dik ve namuslu aydın duruşunu her dönem her ortamda sergiledi.