Saadet Partisi ile BBP seçim ittifakı çalışmalarına hız verdi. Saadet Partisi ile BBP’nin 2015 seçimlerine ittifak halinde girecekleri kesinleşirken ittifakının Saadet Partisi çatısı altında olacak. İttifak konusunda anlaşan iki parti aday belirleme sürecine de hız verdi. BBP heyeti ile Saadet Partisi heyeti 2015 genel seçimlerinde milletvekili adaylarını belirlemek bugün üzere bir araya geldi.

BBP ADAY BELİRLEMEDE AYRICALIKLI OLACAK
Seçimlere Saadet Partisi çatısı altında girmeyi kabul eden BBP’nin aday belirleme konusunda daha ayrıcalıklı olacağı öğrenildi. İttifaka giden iki partinin de barajı aşmasının gündeme gelmesinden sonra iki tarafta da isimler seçilmek için listelerde yer kapma yarışına girdi.

MHP İTTİFAK ANEKETLERİ YAPTIRDI
Öte yandan Saadet Partisi ile BBP’nin ittifaka gitmesinin ardından MHP’nin de iki ayrı araştırma yaptırdığı ortaya çıktı. MHP, “BBP ile seçim ittifakı yapılırsa ne olur?” “Saadet partisi ile seçim ittifakı yapılırsa ne olur?” sorularına cevap arayan araştırmasında çarpıcı sonuçlar çıktı. MHP’nin önündeki ankete göre sonuçlarda 30 Mart seçimlerine göre bakıldığında MHP böyle bir ittifaka giderse TBMM’de 24 milletvekili daha çıkarma ihtimaline sahip olacak.

Doğrudan seçim sonuçları üzerinden yapılan hesaplama bu yönde olurken böyle bir ittifakın yaratacağı seçim atmosferinin de olumlu yönde bir etki yaparak oyları daha da arttırabileceği ihtimali de göz önünde tutuluyor.