Helikopterlerin yerini alabilir

Georgia Teknoloji Enstitüsü öğrencileri, gelecekte helikopterlerin yerini alabilecek bir uçak tasarımı hazırladı. XV-58 Manta adındaki uçak, dikey havalanma ve inme özelliğine sahip olacak.

Helikopterlerin yerini alabilir
 Georgia Teknoloji Enstitüsü öğrencileri, bir helikopter gibi dikey havalanan ancak üç katı hıza ulaşabilen bir uçak geliştirmeye çalışıyor. XV-58 Manta adı verilen uçak, motorlarını kanatlarının arkasında taşıyor.

Amerikan Helikopter Topluluğu Uluslararası Öğrenci Tasarımı Yarışması'nda bu yıl birincilik alan XV-58 Manta, geleceğin çok amaçlı 'uçak-helikopteri' olarak düşünülüyor.

Popular Science'ın haberine göre, XV-58 arama-kurtarma görevleri ve askeri operasyonların yanı sıra hastaneler ile şirketler tarafından da kullanılabilir. Dikey olarak havalanma ve inme özelliği bulunacak uçağın gerçeğe dönüşmesi için birçok aşamayı geride bırakması gerekiyor.

Olabildiğince az yakıtla uçması amaçlanan XV-58'in yaklaşık 800 kg taşıma yükü kapasitesi olacak. Ancak modern helikopterlerden bazıları 2 tondan fazla yük taşıyabiliyor.

Yarışma sonucunda 10 bin dolar ödül kazanan öğrencilerin şimdiki amacı kitle fonlaması ile destek almak. Projenin ABD ordusundan da yardım alma ihtimali bulunuyor. 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.