iPhone 6S ve 6S Plus'la alakalı söylentiler hızlandırılmış bir şekilde bir anda gündeme gelmeye başladı. Sadece yeni iPhone'lar değil,iOS 9'la ilgili detaylar da raporlanıyor. Tanıtım tarihinin bile ağustos ayında olabileceği iddia ediliyor.

TrendForce'a göre iPhone 6S haziran ayında seri üretime girecek.Daha sonra 3. çeyrekte pazara sevk edilecek. Bu sene 4. çeyreğe kadar 74 milyon adet sevkiyatın gerçekleşeceği not edilmiş. 3. çeyrekte 24 milyon, 4. çeyrekte ise 50 milyon olarak belirtiliyor.

Raporda yazılanlara büyüteç tutacak olursak iPhone 6'ya göre 6S'in bir avuç geliştirmesi var. RAM çözümünde LPDDR3 yerine LPDDR 4 kullanılacak. RAM miktarı ise 1'den 2 GB'a çıkartılacak. Görünüşe göre RAM tedarikçileri ise Samsung ve SK Hynix. Bu kısım ocak ayında yayınlanan başka bir raporla uyumlu.

iPhone 6S'le ilgili diğer iddia ise depolama alanı. 16 GB'a artık elveda deme zamanı geldi. TrendForce, 32, 64 ve 128 GB'lık seçeneklerle 6S'in piyasaya sürüleceğini vurguluyor. Kaynak 64 ve 128 GB'lık modellerde TLC tabanlı NAND flaş depolama birimi kullanılacağını düşünüyor. TLC NAND flaş bellek iPhone vebasıolarak adlandırılan hatanın nedeni olarak gösteriliyordi. FakatApple'ın yaptığı iyileştirmelerle aynı hatanın yaşanmayacağını umuyorum.

Rapor yeni iPhone'larda Force Touch'ın olacağını belirtiyor. Aslında bu iddia farklı kaynaklar ve analistler tarafından dile getirilmişti. Force Touch yeni bir tür dokunmatik teknoloji. Ekrana uygulanan gücü algılıyor ve kullanımda farklı bir deneyim sunuyor.

Apple'ın açıklamasına göre Force Touch, ekrandaki minik elektrotları kullanarak, hafif bir dokunuş ile güçlü bir basma hareketi arasındaki farkı anlıyor. Buna göre içeriklerle ilgili belirli kontrollere anında ulaşmayı sağlıyor. Apple böylece iPhone'da kullanıcılara bambaşka bir deneyim sunabilir. Diğer taraftan Force Touch'u destekleyecek yeterli uygulama olmazsa da pek bir esprisi kalmayabilir.

Artık TrendForce'un raporunda son kısımlara geldik. Kaynak Apple'ın LED arka aydınlatmanın boyutunu küçülteceğini söylüyor.3.0x0.85x0.6 mm boyutlarından 3.0x0.85x0.4 mm boyutuna çekilecek. Arada 0.2 mm'lik fark var.

Bu durum iPhone 6S'in daha ince ve hafif bir telefon olmasını sağlayacak. Ancak arka aydınlatma eskisine göre daha ufak olduğundan parlaklığı da etkileyecek.Küçük gözüken fark parlaklığın kabaca %10 oranında azalmasına neden oluyor. Apple bunu dengelemek için arka aydınlatma modülüne iki veya üç tane LED ekleyecek gibi duruyor.