Samsung’un varislerine 11 milyar dolar vergi

Samsung’un sahibi olan Lee ailesi 10,8 milyar dolardan fazla vergi ödeyecek.

Samsung’un varislerine 11 milyar dolar vergi

Samsung Electronics başkanı Lee Kun-hee'nin ailesi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, mirası için 12 trilyon won'dan (10.8 milyar dolar) fazla miras vergisi ödeyeceklerini ve geniş özel sanat koleksiyonunu devlet küratörlerine bağışlayacaklarını söyledi.

Samsung'u dünyanın en büyük akıllı telefon ve bellek üreticisi haline getiren Lee, 25 Ekim'de 26 trilyon won değerinde bir mülkle öldü.

Lee ailesinin, Kore'de ve küresel olarak şimdiye kadarki en büyük vergilerden biri olan yüksek miras vergisi faturası, ailenin Samsung'daki hakim hissesinin seyrelmesine neden olabileceği için yakından izlendi.

Lee'nin 1,76 milyar dolarlık sanat koleksiyonunun Güney Kore'de kalması için yapılan çağrıların ortasında da önemli bir halk ilgisi vardı ve ailenin Lee'nin on yıl önce vergi kaçakçılığı ve zimmete para geçirme suçlamalarıyla ilgili mahkumiyetine tazminat ödemek için büyük bir bağış yapmayı planladığını bildirdi.

Aile, vergi faturasını bu aydan başlayarak altı taksitte beş yıllık bir süre içinde ödemeyi planladıklarını söyledi.

Samsung tarafından yapılan açıklamada "Tüm vergileri ödemek bizim vatandaşlık görevimiz ve sorumluluğumuzdur" denildi.

Samsung C&T hisseleri % 5,5'e kadar düştü, ancak açıklama Lee'nin hisselerinin nasıl dağıtılacağı, herhangi bir hisse satılırsa nasıl dağıtılacağı veya ailenin ödemeleri nasıl finanse etmeyi planladığına dair herhangi bir ayrıntı vermedi.

HI Investment & Securities analisti Lee Sang-hun, "Payların nasıl bölüneceğine dair hiçbir ayrıntı açıklanmadığı için genel yatırımcı hayal kırıklığı yaşandı" dedi.

Yatırımcıların bunun yerine Lee'nin oğlu ve Samsung Electronics'in başkan yardımcısı Jay Y. Lee veya diğer aile üyelerinin hisselerindeki değişiklikleri anlamak için yasal başvuruları beklemeleri gerekecek.

Reuters'in geçtiğimiz hafta aktardığına göre, aile, Samsung hisselerinin satışından kaçınmak için vergi faturasının bir kısmını ödemek için, aile bağlı şirketlerdeki hisseleri kişisel krediler için teminat olarak kullanmayı tartışıyordu.

Analistler, ailenin vergiyi ödemek için muhtemelen hem kendi hisselerini hem de Lee'nin hisselerini borç için kullanacağını söyledi.

Lee'nin hisseleri arasında Samsung Electronics'de % 4,18 hisse, Samsung Electronics'in imtiyazlı hisselerinin% 0,08'i, Samsung Life Insurance'ın % 20,76'sı, Samsung C&T'nin (028260.KS) % 2,88'i ve Samsung SDS'de% 0,01 hisse bulunmaktadır. (018260.KS).

Samsung C&T, %17.33 hissesi ile Jay Y. Lee'nin en büyük hissedarı olduğu Samsung holdinginin fiili holding şirketidir.

Varis şu anda rüşvet ve diğer suçlardan dolayı 30 aylık hapis cezasının yarısına geldi. Başkanlık Salı günü, bazı iş lobi gruplarının kendisini affetme çağrılarını reddetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.