Yüz tanıma teknolojisi, şehirlerin sokaklarından havalimanlarına, stadyumlardan kamu binalarına kadar hayatın her alanında kullanılmaya başlandı.

Gizlilik endişelerine neden olan bu teknoloji, şimdilerde sosyal medya Instagram'ın gündeminde.

Platformdaki bot hesapların sayısı giderek artmasından şikayetçi olan sosyal medya Instagram, yüz tanıma sistemi ile kullanıcıların gerçek bir kişi olup olmadıklarını öğrenmek istiyor.

Sosyal medya Instagram, yüz tanıma doğrulaması kullanacak

Yeni özellik, kullanıcılardan yüzlerinin her açısını gösteren bir selfie videosu çekmelerini istiyor. Yüzünü taratmayanların hesaplarına girmesi engelleniyor.

Avrupa'da kullanıma sunuldu

Sosyal medya Instagram, kullanıcıların video çekerek yaş doğrulaması yapmasını sağlayan özelliği Avrupa Birliği ülkeleri ve İngiltere'ye getirdi.

Elon Musk, beyin çipi projesinde insan deneylerine başlıyor Elon Musk, beyin çipi projesinde insan deneylerine başlıyor

Kullanıcıların çektikleri videolar, Birleşik Krallık merkez dijital kimlik girişimi Yoti'nin yaş tahmin etme teknolojisi ile analiz edilecek.

Yoti, bu yazılımın bir yüz algılama teknolojisi olmadığını, sadece kullanıcının yaşını tahmin ettiğini söylüyor.

Sosyal medya Instagram, kullanıcıların gönderdiği selfie videosunun yüz tanıma ve biyometrik veri toplama amacıyla kullanmayacağı belirtti.

Sosyal medya Instagram'a göre video, Instagram’da hiçbir şekilde görünür olmayacak ve 30 gün içinde tamamen silinecek.

Yüz tanıma ile hesap doğrulama özelliği, şüpheli davranış gösteren sosyal medya Instagram hesapları için geçerli olacak.