1. Love, Rosie

Tür: Komedi, Romantik

Yönetmen: Christian Ditter
Oyuncular: Lily Collins, Sam Claflin

"Not: Seni Seviyorum" romanıyla tanıdığımız Cecelia Ahern'in çoksatan bir diğer romanı "Love, Rosie (Previously published as Where Rainbows End)"den uyarlanan filmde son yılların gözde genç isimleri başrolleri paylaşıyor.

Gösterim Tarihi: 6 Mart 2015

Love, Rosie

Fragmanı:

Konusu: Rosie ve Alex 5 yaşından beri birbirlerinin en iyi dostu olmuştur; bu yüzden aralarında aşka ve sevgili olmaya dair hiçbir ihtimal olmamıştır. Ama ne zaman olay sevgili seçimlerine gelse, birbirlerinin en büyük düşmanı olmuşlardır. 18 yaşında yapılan bir seçim, kaçırılan bir fırsat ise hayatlarını bambaşka yönlere sürükler. Ama aralarındaki bağ, kilometrelerce mesafeye, akıp giden zamana yenilmez. Bu arada hayal kırıklıklarıyla sonuçlanan ilişkiler, evlilikler, boşanmalar da cabası… Birbirlerini yeniden bulduklarında ikinci bir şansları olacak mı yoksa her şey için çok mu geç kaldılar?

2. Seninle Bir Ömür / The Longest Ride

Seninle Bir Ömür / The Longest Ride

Tür: Dram, Romantik

Yönetmen: George Tillman Jr.
Oyuncular: Scott Eastwood, Britt Robertson

Romantik-dram romanlarının çoksatanlar listesine girer girmez filme uyarlanmasıyla bilinen yazar Nicholas Sparks'ın yine çok ses getiren başka bir romanından uyarlama bir yapım.

GösterimTarihi: 10 Nisan 2015

Fragmanı:

Konusu: Luke, eskiden şampiyonlukları olan bir boğa matadorudur ve eski parlak günlerine geri dönme arzusundadır. Sophia ise New York’un sanat camiasında hayallerinin işini kovalayan bir üniversite öğrencisidir. Luke ve Sophie’nin yolları bir şekilde kesişir ve ikisi de ideallerine ulaşmaya çalışırken ilişkileri çetin bir sınavdan geçer. Bu esnada kader ikisinin de karşısına Ira’yı çıkartır.

3. Accidental Love

Accidental Love

Tür: Komedi, Romantik

Yönetmen: David O.Russell
Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Jessica Biel, James Marsden

Dövüşçü/The Fighter, Umut Işığım/Silver Linings Playbook ve Düzenbaz/American Hustle filmleriyle son üç Oscar ödüllerinde adından sıkça söz ettiren David O. Russell bu kez romantizm ve komedi sosunu epey artırmışa benziyor. Bu önemli değişimi tercih ettiğine göre bir bildiği olmalı, bunu görmek için epey beklemek zorunda kalacağız.

Gösterim Tarihi: 31 Aralık 2015

Fragmanı:

4. Song One

Song One

Tür: Dram, Romantik

Yönetmen: Kate Barker-Froyland
Oyuncular: Anne Hathaway, Johnny Flynn

Müzikleriyle adından söz ettirebilecek bir yapım görünümündeki Song One, yönetmenin ilk uzun metrajı.

Gösterim Tarihi: belirsiz

Fragmanı:

Konusu: Arkeolog olarak çalışan Franny bir süre önce ailesinden ve yaşadığı şehirden ayrılmıştır. Ancak erkek kardeşi bir kazadan sonra komaya girer ve bu nedenle New York'a geri dönmesi gerekir. Bu şehre geri döndükten sonra hayranlık duyduğu müzisyen James Froster ile tanışır ve aralarında beklenmedik bir ilişki gelişmeye başlar.

5. Playing It Cool

Playing It Cool

Tür: Komedi, Romantik

Yönetmen: Justin Reardon
Oyuncular: Chris Evans, Michelle Monaghan, Aubrey Plaza

Bu filmle yakın dönemlerde bir de Before We Go adlı filmin yönetmen koltuğuna oturan Chris Evans, yine bu filmin senaristiyle çalışmıştı. Bakalım kendi yönettiği filmde Playing It Cool'dan esintiler olacak mı, göreceğiz.

Gösterim Tarihi: belirsiz

Fragmanı:

Konusu: Film aşk acısı çekmekte olan genç bir adamın bir hayır gecesinde tanıştığı nefes kesici bir kadına tutulmasını konu ediniyor. Genç adam bir süre sonra kadının, kendisinden aslında pek de hoşlanmayan başka biriyle nişanlı olduğunu öğrenecektir. Biraz da çevresindeki insanların yönlendirmesi ile cesaretlenince genç kadının kalbini fethetmenin yollarını arayacaktır.

6. The Age of Adaline

The Age of Adaline

Tür: Dram, Romantik

Yönetmen: Lee Toland Krieger
Oyuncular: Blake Lively, Harrison Ford, Michiel Huisman

Gossip Girl ile üne kavuşan Blake Lively, beyaz perdede de başrol alarak ününe ün katmaya devam ediyor. Yönetmen ve senarist ise ilk kez büyük çaplı bir işin altından kalkma çabasında olacaklar.

Fragmanı:

Konusu: Bir çağ değişirken doğmuş olan bir kadın, geçirdiği bir kaza sonucu hiç yaşlanmamakla 'ödüllendirilir'. Yıllar boyunca insanlardan uzak, izole bir hayat süren kadın sonunda ölümsüzlüğünü kaybetmeye değecek bir adamla tanışır.

7. Grinin Elli Tonu / Fifty Shades of Grey

Grinin Elli Tonu / Fifty Shades of Grey

Tür: Dram, Romantik

Yönetmen: Sam Taylor-Johnson
Oyuncular: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Jennifer Ehle

E.L. James'in uzun zamandır bütün dünyada konuşulan romanının çok beklenen filmi. Geniş bir kitle tarafından sevilse de önemli bir kesim de gereğinden fazla abartıldığını düşünüyor. Kitap bu kadar tartışılırken filmin nasıl bir ortam yaratacağı merak konusu.

Gösterim Tarihi: 13 Şubat 2015

Fragmanı:

Konusu: Edebiyat öğrencisi olan Anastasia Steele, genç girişimci Christian Grey'le röportaj yapmaya gittiğinde son derece çekici, zeki ve sinir bozucu bir adamla karşılaşır. Toy ve masum Anastasia, bu adama duyduğu arzu karşısında şaşkına döner ve adamın gizemli doğasına rağmen ona yakınlaşma arzusuyla yanıp tutuşur. Anastasia'nın güzelliği, zekası ve özgür ruhuna direnemeyen Grey de onu istediğini kabul eder ancak şartları vardır.

8. A Little Chaos

A Little Chaos

Tür: Dram, Komedi, Romantik

Yönetmen: Alan Rickman
Oyuncular: Kate Winslet, Alan Rickman, Jennifer Ehle, Stanley Tucci

Oyunculuğuna şapka çıkardığımız Alan Rickman çok çok uzun zaman sonra yeniden yönetmen koltuğunda. Genç yaşta İngiliz romantik dönem filmleriyle beyaz perdede daha çok gördüğümüz Kate de yeniden benzer rollere dönüyor.

Gösterim Tarihi: belirsiz

Fragmanı:

9. The Last 5 Years

The Last 5 Years

Tür: Müzikal, Dram, Komedi, Romantik

Yönetmen: Richard LaGravenese
Oyuncular: Anna Kendrick, Jeremy Jordan, Charlie Williams

Not: Seni Seviyorum ve Özgürlük Yazarları'nın yönetmeni Richard LaGravenese, bu kez müzikal bir filmle karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda şarkıcı da olduğunu bildiğimiz Anna Kendrick için bu karakteri canlandırmanın çok da zor olmadığı kesin.

Gösterim Tarihi: 6 Mart 2015

Fragmanı:

Konusu: Capcanlı ve enerji dolu, farklı kültürlerin birlikteliğinin ruhunu taşıyan New York City'de bir çiftin hikayesine tanık oluyoruz. Jamie Wallerstein, umut vaat eden ve kariyerinde yükselişe gezmiş bir roman yazarıdır. Cathy Hyatt ise oyunculuk mesleğinde sorunlar yaşayan bir aktristir. Jamie son romanıyla edebiyat dünyasında başarıyı yakalarken, Cathy ise hala yazlık oyunlarla ayakta kalmaya çalışmaktadır. Şöhretin farklı basamaklarında olan ikilinin arasındaki aşk bu anlamda bir testten geçişi, 5 yıllık zaman dilimi boyunca anlatılır.

10. Sindirella / Cinderella

Sindirella / Cinderella

Tür: Fantastik, Romantik

Yönetmen: Kenneth Branagh
Oyuncular: Lily James, Helena Bonham Carter, Hayley Atwell, Cate Blanchett

Son yıllarda Hollywood'un binbir türlü yorumlarına maruz kalan klasik masallar arasına bu kez de Sindirella dahil oluyor. Her ayrıntısını bildiğimiz bu masalı kurtarmaya sadece görsel efektler yeterli olup olmayacağı tartışma konusu.

Gösterim Tarihi: 13 Mart 2015

Fragmanı:

Konusu: Ella’nın tüccar babası, annesinin trajik ölümü üzerine başka bir kadınla evlenir. Çok sevdiği babasına destek olmak için Ella yeni üvey annesi Tremaine’i ve üvey kız kardeşleri Anastasia ve Drizella’yı kabul eder. Fakat Ella'nın babası da aniden ölünce, genç kız bu zalim üvey anne ve kız kardeş ile baş başa kalacaktır. Kısa zaman içinde kendi evinde bu üç kadının hizmetçisi durumuna düşer. Umutsuzluğa kapışan genç kadının tek kurtuluşu, kentte düzenlenen ve tüm genç kızların katılacağı o balodur.

11. Two Night Stand

Two Night Stand

Tür: Komedi, Romantik

Yönetmen: Max Nichols
Oyuncular: Miles Teller, Analeigh Tipton

Miles Teller da düzenli olarak dikkat çeken filmlerde boy göstermeye başladı, bunu sürdürebilirse geleceğin önemli oyuncuları arasında kendine yer edinebilir. Yönetmenin ise ilk filmi, eğlenceli gibi duran bu film beklentileri karşılayabilecek mi göreceğiz.

Gösterim Tarihi: belirsiz

Fragmanı:

Konusu: Alec ve Megan yaşadıkları tek gecelik ilişkiyi bir geceliğine daha uzatmak isterler ama duygusal bir ilişki istememektedirler. (belli ki zamanla birbirlerine bağlanacaklar)

12. Fokus / Focus

Fokus / Focus

Tür: Gerilim, Komedi, Romantik

Yönetmenler: Glenn Ficarra, John Requa
Oyuncular: Will Smith, Margot Robbie

Will Smith'i son yıllarda beyaz perdede kendini aratır hale gelmişti, küçük çaplı roller dışında. Sonunda yeniden eli yüzü düzgün olduğu belli bir filmle dönüyor. Ona eşlik edense son zamanlarda özellikle de Para Avıcı filmiyle parlayan seksiyıldız Margot Robbie.

Gösterim Tarihi: 25 Mart 2015

Fragmanı:

Konusu: Nicky zamanının usta dolandırıcılarından biridir. Bir gün Jess Barrett adında genç güzel ve çekici bir kadın ile yolları kesişir. Sıradan bir kadın olmayan Jess, soygun konusunda en az Nicky kadar yeteneklidir! İkili büyük bir avın peşine düşme planı yaparken, hiç hesapta yokken birbirlerine de aşık olacaktır.

13. Knight of Cups

Knight of Cups

Tür: Dram, Romantik

Yönetmen: Terrence Malick
Oyuncular: Christian Bale, Cate Blanchett, Natalie Portman, Imogen Poots, Teresa Palmer, Ben Kingsley

Terrence Malick yine hayatın anlamı üzerine herkese hitap etmeyecek tarzıyla yeni projesiyle beyaz perdede yer buluyor. Kimi zaman anlaşılması kolay kimi zamansa zor olan hikayelerinden hangisine taraf olacağını merakla beklediğimiz bir yapım.

Gösterim Tarihi: belirsiz

Fragmanı:

Konusu: Rick, kusursuz gerçek aşkın peşinden koşarken sadece bu aşkın uyandırabileceği büyülü hisleri yaşamayı amaçlıyor. Bu arayış tutku dolu bir aşküçgeninin içinde fazlasıyla hayat buluyor.

14. Aşk Sana Benzer

Aşk Sana Benzer

Tür: Romantik, Dram

Yönetmen: A. Taner Elhan
Oyuncular: Fahriye Evcen, Burak Özçivit

Çalıkuşu dizisiyle izleyicisinin çok yakıştırdığı çift bu kez de sinemada boy gösteriyor. Yine yakışacaklarından şüphe yok, umarız ki film hayal kırıklığı yaratmaz.

Gösterim Tarihi: 23 Ocak 2015

Fragmanı:

Konusu: Ege'de bir balıkçı kasabasından ailesinden kalan restoranı elinde tutmak için mücadele veren Ali, bir gün kasabaya gelen ve esrarengiz bir kız olan Deniz ile karşılaşır. Birbirlerine karşı büyük bir çekim hisseden Deniz ve Ali'nin aşkına dondurmacıdan manava kadar kasabanın pek çok sakini şahittir. Bu sıcak Ege kasabası, kendisi gibi bir aşka tanıklık ederken, Deniz'in geçmişinden gelenler onun ve aşkının peşini bırakmayacaktır.

15. Her Şeyin Teorisi / The Theory of Everything

Her Şeyin Teorisi / The Theory of Everything

Tür: Biyografi, Dram, Romantik

Yönetmen: James Marsh
Oyuncular: Eddie Redmayne, Felicity Jones

Daha çok belgesel filmleriyle tanıdığımız James Marsh bu kez tam anlamıyla sinemayapıyor. Bu Stephen Hawking biyografisinde yine de belgesel esintileri bulmak mümkün. Her ne kadar Stephen Hawking biyografisi gibi dursa da eşinin yazdığı bir kitaptan uyarlandığı için onun hayatından da önemli kesitler bulunuyor. Filmin Oscar ödüllerinde önemli adaylıklar elde etmesi bekleniyor.

Gösterim Tarihi: 27 Şubat 2015

Fragmanı:

Konusu: Odak noktası olarak Hawking'in 1965 ve 1991 yılları arasında evli kaldığı ilk eşi Jane Wilde ile olan ilişkini konu alan filmde, öğrencilik yıllarında başlayan ilişkilerine, birlikte bilim adına yaptıklarına ve hastalık teşhisiyle yaşadıkları sarsıntılara tanık olacağız.

16. Far from the Madding Crowd

Far from the Madding Crowd

Tür: Dram, Romantik

Yönetmen: Thomas Vinterberg
Oyuncular: Carey Mulligan, Tom Sturridge, Matthias Schoenaerts

Romantik dönem romanlarının usta yazarı Thomas Hardy'nin daha önce de pek çok kez beyaz perdede gördüğümüz eserinden uyarlanan film, Onur Savaşı/Jagten ile alkışları toplayan Danimarkalı yönetmen Thomas Vinterberg'e emanet.

Gösterim Tarihi: belirsiz

Fragmanı:


Konusu: 19. yüzyılda Wessex'in kasabalarından birindeyiz . Malum kadınların 19. yüzyılda davranış biçimlerini kısıtlayan bir sürü kural var , fakat genç Batsheba bu kuralların hiçbirine önem vermeyerek kendi istediği gibi özgür bir hayat yaşamanın peşinde , ve bulundukları çevre için oldukça alışılmışın dışında bir hayat sürüyor. Kendi hayatını bu özgürlükle yaşarken de ona aşık olan üç farklı adamın hayatlarını alt üst ediyor.