"Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi" Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ve milletvekili arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunuldu.Teklife göre, büyük mağazaların kuruluşu, "Büyük Mağazalar Değerlendirme Kurulu"nun olumlu raporuna bağlı olacak.

Kuruluş izninin alınması diğer kanunların zorunlu kıldığı izin ve ruhsatların alınması yükümlülüğünü ortadan kaldırmayacak. Kuruluş iznini almayan projelere, belediyeler tarafından ruhsat verilmeyecek ve bu projeler teşvik kapsamına alınmayacak.

PAZAR GÜNÜ VE RESMİ TATİLLER DE KAPALI OLACAK

Çalışma günlerinde Sabah saat 10.30'da açılacak olan büyük mağazalar, Cumartesi hariç Pazar günü ve resmi tatil günleri tamamen, diğer günler ise saat 20.30'dan itibaren müşteri trafiğine kapalı olacak.

Büyük mağazalar satın aldıkları malların bedelini teslim tarihinden itibaren en geç 60. günde, taze etler ve et ürünleri ile süt ve süt ürünlerini ve yaş sebze, meyve ürünlerini en geç 30. günde, 30 gün içinde bozulabilen veya günlük kaydıyla satılan besin ürünlerinin satış bedellerini de teslim tarihinden itibaren en geç 15. günde ödeyecek.Ödeme şartlarına uyulmaması halinde, fatura tutarı üzerinden Merkez Bankası reeskont ve avans işlemlerinde uygulanan faiz oranında gecikme faizi uygulanacak.