İlçeye 10 kilometre mesafedeki Benekli köyü yolunda mahsur kalan 15 araçtaki 50 kişi, uzun süre uğraşmalarına rağmen araçlarını saplandığı yerden çıkaramadı.

Bunun üzerine İl Özel İdaresi ve belediye ekiplerine haber veren vatandaşlar, ekiplerin bir saat süren çalışmasının ardından kurtarıldı.

Tipi nedeniyle kapanan yolda kara saplanan araçlar da iş makinelerinin yardımıyla bulundukları yerden çıkarılarak vatandaşların köye ulaşması sağlandı.

Mahsur kalan vatandaşlardan Abdullah Şipan, büyük bir tehlike atlattıklarını, ekipler sayesinde donmaktan kurtulduklarını söyledi.

Hasta ziyaretinden döndükleri sırada fırtınaya yakalandıklarını belirten Şipan, "İlçe merkezinde hava güzeldi ama köy yolunda fırtınaya vardı. Tipiden dolayı yol tamamen karla kaplandı. Geriye de dönemediğimiz için olduğumuz yerde kaldık. 3 saatten beri burada bekliyorduk. Bizi kurtarmaya gelen ekiplere teşekkür ederiz" diye konuştu.

Vatandaşlardan Kerem Şınık ise köye döndükleri sırada tipi nedeniyle araçlarının kara saplandığını ve 3 saat kurtarılmayı beklediklerini anımsattı.