İNGİLTERE’nin yüksek tirajlı tabloid gazetelerinden Daily Mirror, ebolanın en yaygın olduğu Afrika ülkelerinden Liberya’da bu hastalığa  yakalananların cesetlerinin yakıldığı Elwa Tecrit Birimi’ne giren ilk gazete olduğunu öne sürdü.

Gazete, haberi "Mirror muhabiri cephede: Ebola cehenneminin içinde" manşeti ile yayınladı. Monravia’daki ebola salgın kliniğinde gördüklerini yazan muhabir Tom Parry, cesetlerin bir el arabası ile kamyona taşındığını anlatırken, ebola hastalarını tedavi eden bir hastabakıcı ve ağlayan eşinden aldığı bilgileri aktardı. 8 ceset Elwa Tecrit Kliniği’nden yakılmak üzere götürülürken yüzleri yastan dolayı beyaza boyanmış bir ailenin yardım için yalvarması dikkat çekti. Bu ailenin babaları ebolada ölmesine rağmen içeri sokulmadığı belirtildi.
Layson adındaki ölen bir annenin hastalık bulaşmasın diye oğlunu son bir defa kucaklayamadığını yazan Daily Mirror muhabiri, bu annenin cesedinin diğer 7 cesetle birlikte kamyona nasıl atıldığını anlattı. 7 gün önce Oliver Wilson’un ebola hastası eşi  Layson’u tecrit kliniğine götürüp bıraktığı ifade edildi. 33 yaşındaki hastabakıcı, kadına ebolanın bulaştığını hemen teşhis ederken "Kimse el sıkışamıyor, tüm temaslar yasak. Yaşam, görünmeyen ve tedavisi olmayan hastalıkla bir savaş" başlıklı iç sayfa haberinde, yüzleri beyaza boyanmış bir ailenin klinik önünde hastalarının ölümünü beklerken çekilmiş bir fotoğrafı yer aldı.

Daily Mirror’un haberine göre Guinea’da 519 ebola olayında 380, Liberya’da 786 ebola olayında 413, Sierra Leone’de 810 ebola olayında 248, Nijerya’da 12 Ebola olayında 4 kişi öldü. Liberya listenin başında dikkat çekti.