Her geçen gün yaygınlaşan İSPARK'ın bu uygulaması sayesinde sürücüler araçlarını bu otoparklara bırakıyor ve trafik sıkışıklığına girmeden alternatif ulaşım araçlarını kullanıyor. Böylelikle ülke ekonomisine yakıt tasarrufu, daha az bakım maliyeti, emisyonda düşüş ve enerji tasarrufu sağlanıyor.

Ulaşımda alternatif sistemleri İstanbulların hizmetine sunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSPARK vasıtasıyla sürücülere de büyük kolaylık sağlıyor. Vatandaşlar metro, metrobüs ve Marmaray gibi ulaşım araçlarına kısa mesafede bulunan otoparklara araçlarını bırakarak trafik yoğunluğu ve stresine girmeden yollarına devam ediyor.

Sürücülerin 'Park Et Devam Et' (P+R) otoparklarına yönlendirilerek gidecekleri mesafeye kısa zamanda ulaşmaları teşvik ediliyor. Aynı zamanda her gün 150 kilometrelik araç konvoyunun da trafikten çekilmesi sağlanıyor.

Kadıköy Ayrılıkçeşme otoparkına aracını bırakan vatandaş Marmaray'ı kullanarak Yenikapı'ya, buradan da aktarma yaparak Aksaray metrosu ile Havaalanı'na, aynı zamanda da Metrobüs ile Beylikdüzü'ne trafik stresi yaşamadan kısa zamanda ulaşabiliyor.



Trafiği rahatlatan uygulama ekonomiye dev katkı sağlıyor.


45 noktada 14 bin kapasite

Düşük ücretli otopark uygulaması olan 'Park et Devam Et' sisteminden yılda yaklaşık 3 milyon kişi yararlanıyor. Her gün yaklaşık 150 kilometre araç konvoyunun trafikten çekilmesini sağlayan proje, kent genelinde trafiğin yoğun olduğu 45 noktada 14 bin araç kapasitesiyle vatandaşlara hizmet veriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle İSPARK olarak park et devam et otoparklarını yaygınlaştırdıklarını belirten Genel Müdür Nurettin Korkut, sürücülere nefes aldıran, trafik akışına katkı sağlayan ve toplu taşımayı teşvik eden bu ekonomik ve çevreci proje ile ilgili noktaları arttırmak için çalışmaların sürdürüleceğini belirtiyor