3 kuşaktır inşaat sektöründe faaliyet gösteren ve yüzlerce projede binlerce insanı ev sahibi yapan şirketin 50 yıla yaklaşan serüvenini 3.nesil Mimar Mustafa Çiçek ile konuştuk.

■ Mustafa Bey şirketinizin kuruluş öyküsünü anlatır mısınız?

Şirketimizin temelleri 1960’yıllarda dedem (merhum) Yaşar Çiçek tarafından atılıyor. 1978 yılında babam Hüseyin Çiçek’in devraldığı şirketi 2008 yılında 3. kuşak yöneticisi olarak ben devraldım. Geçmişten gelen tecrübelerimiz ışığı altında Bağdat caddesinde çok sayıda projede Çiçek yapı imzasını görebilirsiniz.
1978’den buyana ağırlıklı olarak Kadıköy – Suadiye bölgesinde birçok projeyi hayata geçirdik.


■ Şirket ömrünün çok kısa olduğu günümüzde siz nasıl 50 yılı geride bıraktınız?

Biz işi inşaat olan bir aileyiz. Bu konuda hem tecrübeye hemde teorik bilgiye sahibiz. Babam inşaat mühendisi, şuan şirket yönetim kurulunda bulunan eşim
Büşra Çiçek İç Mimar ve ben ise Mimarım. Tüm bunların yanında etik değerlere sahip bir şirketiz. Geride bıraktığımız 50 yılda hiç bir zaman tutamayacağımız sözü vermedik. Hep müşteri memnuniyetini amaçlayarak projelerimizde kalite ve üretim konusunda üst çizgi oluşturduk. Böylece referanslarımız ile büyümeyi başardık. Bizim en büyük iş ortağımız bizden konut sahibi olan insanlardır. Çünkü onların bizden duydukları memnuniyet bizlere hep yeni insanlar kazandırdı. Bu gün şirketimiz gerek konut sahibi olmak isteyen gerekse dönüşümle konutunu yenilemek isteyen insanların teveccüh gösterdiği tercih ettiği bir kurum haline geldi. 

Mustafa Çiçek’’ yarım asra yakın aynı bölgede faaliyet gösteriyor olmamız işimiz iyi yaptığımızın diğer bir göstergesidir’’

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE DOĞRU MİMARİ KAZANIYOR

‘’Yeniliğe açık olmak, müşteri bekletirlerini kılavuz edinmek, kaliteyi her koşulda uygulamak’’ gibi temel prensiplerin Çiçek Yapının başarısında önemli bir etken olduğunu düşünüyoruz. Biz kentsel dönüşüm sürecine eskinin yıkılması ve yerine temeli kolonu sağlam yeni bir ev yapılması olarak bakmıyoruz. Şu an sektörümüzde sadece binaların sağlamlığını esas alan, insanların barınma ihtiyacına cevap veren yapılar yapmaya çalışıyoruz. 


Kentsel dönüşüm gibi bir imkan oluşmuşken, yenilediğimiz yapıların sadece güvenli olmasına değil, mimari ile geleneğe bağlı, fakat gelecekten de çizgiler taşıyan, aynı zamanda çağın değişen insan beklentilerini fazlası ile karşılayan, teknolojik gelişmelerin insanların konforuna en iyi şekilde hizmet ettiği projeler yapmak istiyoruz. Form ve Fonksiyonun bir arada olduğu, kat maliklerinin haklarının en iyi şekilde korunduğu ve beklentilerinin fazlası ile karşılandığı projeler hayata geçiriyoruz. 

Bağdat Caddesi lokasyonu üzerinde kentsel dönüşüm ile sektör ciddi bir hareket kazandı. Ama bu ilerlemeyi rant kapısı olarak gören firmalar oldu. Yüzlerce hak sahiplerine ciddi mağduriyet yaşatıldı yaşatılmaya devam ediliyor. Bu sebepten dolayı bölgedeki köklü firmalara ciddi bir geri dönüş oldu. Kentsel Dönüşüm kapsamında şu anda devam etmekte olan ve başlayacağımız Suadiye Sahil, Göztepe ve Caddebostan olmak üzere 1+1,2+1,3+1,4+1 ve 5+1 gibi muhtelif dairelerin olduğu projelerimizde de ne pahasına olursa olsun her zaman için projelerimizi zamanından önce teslim etmeyi hedefliyoruz.



www.cicekyapi.com

0216 380 71 00