Kadıköy' de gerçekleştirdiği konsept ve butik dönüşüm projeleri ile sektöründe ön plana çıkan Neva İnşaat yapılarında mimariye büyük önem veriyor. Mimari yönden özgün ve farklılaşan projelerle çalışmalarını sürdüren şirket bu konuda Duvar Mimarlık ile iş birlikteliği gerçekleştiriyor.

Hayal gücünün realite ile bütünleştiği, form ve fonksiyonun bir arada olduğu, insanların ihtiyaç ve beklentilerinin eksiksiz karşılandığı projeleri ile sektörde yeni bir ekolü oluşturan Neva inşaat, Türkiye'nin önemli mimarlarından İrfan Akın ile birlikte marka projeler üretiyor.

''Yeniliğe açık olmak, müşteri bekletirlerini klavuz edinmek, kaliteyi her koşulda uygulamak'' gibi temel prensiplerin Neva inşaatın başarısında önemli bir etken olduğunu belirten Neva inşaat yönetim Kurulu başkanı Kemal Gürer, başarılarında diğer bir önemli etkenin de mimar İrfan Akın gibi profesyonel isimler ve kurumlarla stratejik iş birlikteliği kurmak olarak belirtti.



Aynı cadde üzerinde bir kaç şantiyenin birden devam ettiği ve projelerin birbiri ile özellik olarak yarıştığı Kadıköy' de Neva inşaat projelerinde oluşturduğu üst standartlarla bölgede açık ara liderliğe doğru koşuyor. Her projesinde bir önceki projeye göre artı bir değer oluşturmayı başaran Neva inşaat, müşterilerin ve bölge halkının beklentilerinden yola çıkarak projelerinin ana hatlarını oluşturuyor.
Mimari ve kullanım alanı açısından üst beklentileri karşılamayı başaran şirket, üretim ve malzeme kalitesi ile sektöründe diğer inşaat şirketlerinden ayrı bir kulvarda değerlendirilmeyi hak ediyor. Ulusal ve uluslararası kalite standartlarına sahip, kalitesi ve fonksiyonelliği ile insanların konforuna değer katacak malzemelerin itina ile seçilerek, sıfır hata ile uygulandığı Neva inşaat projeleri insanlara uzun yıllar problemsiz, mutlu yaşam alanları olarak ortaya çıkıyor.
Kurumsal yönetim anlayışının her yönü ile işlerlik kazandığı ve iş yapış süreçlerinin hızlı ve verimli hale getirildiği şirket koşulsuz sağladığı müşteri memnuniyeti ile de takdir topluyor.


Profesyonel yönetim ve teknik kadrosu ile inşaat sektöründe çeyrek asra doğru faaliyetlerini devam ettiren şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Gürer gıda ve perakende sektöründe gerçekleştirdiği yatırımlarla da anılan bir isim. Aynı zamanda Mühendis olan Kemal Gürer, İngiltere başta olmak üzere bir çok Avrupa ülkesinde gıda ve perakende sektörlerinde yatırımları olan bir işadamı. İngiltere’de TJ’s BURGER markasının da sahibi olan Kemal Gürer ayrıca Türkiye' de fast food sektörünün önemli markalarından olan Burger Hause markasınında kurucularından.

.
Teknik ekip ve yönetim anlamında profesyonel bir kadronuz var aynı zamanda Duvar mimarlıkla da çalışıyorsunuz. Nedeni nedir?

Bu aslına bakarsanız iş yaptığımız alanın her aşamasında'' Mükemmellliyetçi'' olma anlayışımızın bir sonucudur. Neva inşaat olarak mimar ve mühendislerden oluşan bir kadroya sahibiz. Biz yine de insanlara daha özgün ve her yönü ile mükemmel planlanmış yaşam alanları oluşturmak amacı ile profesyonel destek de alıyoruz. Mimar İrfan Akın sektörümüzün önemli isimlerinden. Kendisi, birikimi ve tecrübesi ile sektörümüzde tartışılmaz bir değerdir. Kurucusu olduğu Duvar Mimarlık ofisinde mimar,mühendis ve iç mimarlardan oluşan profesyonel ve yaratıcı bir kadroya sahip. Onların tasarım konusundaki birikimi, Neva inşaatın uygulama konusundaki tecrübesi ile şuan Kadıköy' de daha modern, daha fonksiyonel projelere imza atmaya devam edeceğiz.



Biz kentsel dönüşüm sürecine eskinin yıkılması ve yerine temeli kolonu sağlam yeni bir ev yapılması olarak bakmıyoruz. Şuan sektörümüzde sadece binaların sağlamlığını esas alan, insanların barınma ihtiyacına cevap veren yapılar yapılmaya çalışılıyor.Kentsel dönüşüm gibi bir imkan oluşmuşken, yenilediğimiz yapıların sadece güvenli olmasına değil, mimari ile geleneğe bağlı, fakat gelecekten de çizgiler taşıyan, aynı zamanda çağın değişen insan beklentilerini fazlası ile karşılayan, teknolojik gelişmelerin insanların konforuna en iyi şekilde hizmet ettiği projeler yapmak istiyoruz. Form ve Fonksiyonun bir arada olduğu, kat maliklerinin haklarının en iyi şekilde korunduğu ve beklentilerinin fazlası ile karşılandığı projeler hayata geçiriyoruz.

Sektörde, satışın yavaş bir seviyede ilerlemesinden dolayı şantiye hızını düşürenler oldu.Siz de durum nasıl?
Sektörün geneline baktığımızda satışlarda ciddi bir yavaşlama var. Ama bunun bir sonucu olarak üretimin yavaşlatılmaması gerek. Şuan devam eden 5 projemiz var ve başladığımız günkü heyecanı ve hızı ile devam ediyor. Çünkü biz bir projeye başlamadan önce finansmanını en baştan iyi bir şekilde planlıyoruz. Satışa bağlı bir üretim planımız yok.İnsanlar yeni evlerine geçme hayalini kurarken biz ticari beklentilerimizi düşünemeyiz. Ne pahasına olursa olsun projemizi zamanından önce teslim etmeyi hedefleriz.


Toplumsal yararı ticari hedeflerden üstün tutuyoruz
Neva inşaat etik değerleri olan ve bu değerlerini her şeyin üzerinde tutan bir şirket. Kurumsal ciroya hedeflenen bir şirket değiliz, attığı adımlar da toplumsal yararı gözeten ve değer oluşturmayı hedefleyen bir kurumuz. Para hiç bir zaman ajandamızın ilk gündem maddesi olmadı.Eğer olursa, ki olanlardan gördüğümüz kadarı ile kalitesiz, plansız yapılar yaparak bu topluma ve bu ülkeye en büyük zararı vereceğimizin farkındayız. Maaliyeti hiç önemli değil, yeter ki bu toplumun hak ettiği ürünü vererek vatandaşlık hizmetimizi yapalım. Bu zamana kadar yaptığımız tüm yatırımlarda bu bilinçle hareket ettik böylece sadece biz değil toplum olarak kazanmış olduk. Kentsel dönüşüme de biz çok para kazanacağımız bir fırsat olarak bakmıyoruz. Bilgimizi ve tecrübemiz ile bizler bu süreçte, gerek konutunu yenilemek isteyen kat maliklerinin gerekse konut sahibi olmak isteyen insanların beklentilerini en iyi şekilde karşılamayı hedefliyoruz.




Neva inşaat, Dönüşüme katkı sağlayacak ve kat maliklerinin haklarını en iyi şekilde koruyacak temel prensiplere ve değerlere sahip bir şirkettir.